Costin Borc, despre situatia din Ministerul Economiei: Oamenii se deprofesionalizeaza

Paul Cristescu | 30.11.2015

Costin Borc, ministrul Economiei, a declarat, intr-un interviu acordat Digi24, ca functionarii din Ministerul Economiei au unele dintre cele mai mici salarii care pot fi luate in ministere, unii dintre ei angajandu-se pentru locurile din consiliile de administratie ale societatilor din subordine.

Pe aceeași temă

 

"Primesc mail-uri in care oamenii se parasc unii pe altii. Se intampla si in sectorul privat, bineinteles, dar nu la nivelul asta. Ministerul Economiei este un minister care a suferit in anii de tranzitie. A suferit pentru ca, probabil, cineva a gandit putin cum se spunea ca a gandit Elena Ceausescu, care a refuzat maririle de salarii pentru profesori si pentru doctori, pentru ca - vezi, Doamne! - profesorii dadeau meditatii, iar doctorii primeau bani la spitale. Si atunci, o sa fiti mirati, in Ministerul Economiei sunt unele din cele mai mici salarii dintre ministere. Ce inseamna asta? Inseamna ca oamenii se deprofesionalizeaza, pentru ca cei buni vor pleca la alte ministere sau ies din sistem", a declarat Costin Borc, citat pe site-ul Digi 24.
 

"Trebuie gasita o solutie de marire a salariilor. Salariile sa fie niste salarii corecte si oamenii sa fie multumiti si sa lucreze pentru aceste salarii, nu sa vina in minister pentru ca vor obtine un Consiliul de Administratie", a subliniat el.
 

Ministrul a precizat ca va renunta si la toate contractele de comodat."Am gasit, tot din lipsa unor posibilitati bugetare, enorm de multe lucruri, obiecte din minister in comodat, date in comodat de societati din subordinea ministerului: copiatoare, masini, calculatoare, televizoare. Ordinatoarele colaboratorilor mei, o parte din ele, sunt in comodat. Ce creeaza asta? Creeaza o dependenta, o incurcatura. Care e scopul meu ca functionar in minister? Pe cine servesc: pe cel care imi da calculatorul si televizorul sau masina sau ma gandesc la ce trebuie sa faca Ministerul Economiei? Am taiat toate contractele de comodat in prima zi cand am ajuns in minister si acum lucrurile incep sa plece. O sa cumparam calculatoare" a spus Costin Borc.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22