Barack Obama si Vladimir Putin au discutat la Paris despre Ucraina si Siria

Tudor Despina | 30.11.2015

Summitul ONU privind schimbarile climatice de la Paris a fost o buna ocazie pentru presedintii american si rus de a discuta asupra principalelor dosare internationale. Obama si Putin au avut in vedere Siria si Ucraina.

Pe aceeași temă

 

Seful statului american i-a subliniat omologului sau rus importanta concentrarii atacurilor asupra teroristilor Statului Islamic din Siria, si nu asupra rebelilor anti-Assad, potrivit unui oficial de la Casa Alba, citat de Reuters sub conditia anonimitatii. Cei doi lideri au vorbit timp de 30 de minute, a spus si Kremlinul.

 

Cei doi presedinti au discutat despre imperativul de a face progrese in procesul de la Viena privind o incetare a focului si o rezolutie politica asupra razboiului civil din Siria”, a spus oficialul american in cauza. Barack Obama i-a transmis lui Putin ca Assad trebuie sa plece de la putere ca parte a unei tranzitii. Ambii sefi de stat au convenit ca sefii diplomatiei lor sa continuie discutiile asupra procesului diplomatic.
 


(Foto: Reuters)

Si subiectul tensionat al doborarii avionului de lupta rusesc de aviatia turca la granita cu Siria a fost pus in discutie. Liderul de la Casa Alba si-a exprimat regretul pentru moartea pilotului rus si a incurajat detensionarea relatiei dintre Moscova si Ankara.

 

In ce priveste Ucraina, Obama sustine o solutie diplomatica in criza separatista din estul tarii, punctand ca sanctiunile impotriva Kremlinului pot fi atenuate atunci cand rusii vor onora acordul de incetare a focului semnat la Minsk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22