Dragnea despre salariile bugetarilor: Venituri decente inseamna servicii de calitate

Iulian Popescu | 30.11.2015

Liviu Dragnea a explicat luni, comentând o declarație a Alinei Gorghiu, că mărirea salariilor la bugetari înseamnă servicii decente pentru cetățeni și prevenirea corupției.

Pe aceeași temă

 

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre afirmația copreședintei PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia liberalii nu vor accepta alte măriri de salarii dacă vor duce la depășirea deficitului de 3%, Dragnea a răspuns:

"Declarațiile belicoase la televizor nu fac bine nimănui, despre legea salarizării bugetare este bine să își dea cineva cu părerea când o vede. Trebuie să vorbim despre faptul că toți bugetarii din România au nevoie de salarii decente, pentru că toată țara sau societățile comerciale, oamenii, cetățenii au nevoie de servicii publice de calitate, or dacă vrei să ceri calitate și eficiență de la un sistem administrativ trebuie să fie plătit bine. Dacă vrei să speri că lupta anticorupție va avea rezultate notabile trebuie ca cei care lucrează în slujba statului să aibă salarii decente, deci mai multă rezervă când se fac aceste declarații", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

 

"Eu zic că este bine să fim atenți și cred că Guvernul a înțeles și, din discuțiile pe care le-am avut cu prim-ministrul Cioloș, toate măsurile bune pentru milioane de români vor avea resurse financiare în buget atât în ceea ce privește măririle de salarii, celelalte măsuri economice și eu zic să fim mult mai cumpătați, mult mai puțin războinici la televizor și să ne așezăm mult mai atent și să construim pentru această țară, pentru România; românii au nevoie de construcție", a adăugat Dragnea.

 

Gorghiu: PNL nu va susține alte măriri de salarii dacă vor determina depășirea deficitului de 3%

 

"Sunt doi actori în 2016, în materie de măriri de salarii. Odată Guvernul poate fi, dar slavă cerului că avem un guvern tehnocrat, ferit de tentația de a atrage voturi în campania electorală, și Parlamentul. În Parlament, majoritatea nu ne aparține în acest moment, din nefericire. Pentru a păstra deficitul de 3%, va trebui să nu facem derapaje. Orice mărire se va aplica anul viitor va face deficitul să sară de cei 3%. Ce a fost făcut pâna acum, a fost făcut. Ar trebui să tragem linie", a afirmat Gorghiu, într-un interviu la Digi 24.

 

Întrebată dacă din punctul de vedere al PNL, mărirea de 10% pentru bugetari a fost ultima majorare de salarii, Gorghiu a răspuns afirmativ. "Da, categoric. Dacă deficitul nu se va menține în 3%, nu va mai exista niciun fel de susținere de măriri de salarii în an electoral decât dacă vor exista fonduri", a mai spus copreședintele PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22