Pentagon: SUA trimit echipament militar in Romania, Bulgaria si Lituania

Paul Cristescu | 01.12.2015

SUA isi sporesc sprijinul militar acordat aliatilor din estul Europei, Pentagonul anuntand recent ca 70 de piese de echipament militar american vor ajunge in Romania din Germania marti.

Pe aceeași temă

 

Alte echipamente vor sosi in Bulgaria si Lituania spre sfarsitul lunii decembrie, a declarat reporterilor purtatorul de cuvant al Pentagonului Jeff Davis, citat de Hotnews.
 

Ash Carter, secretarul american al apararii, a anuntat, in timpul unei vizite in Estonia la inceputul acestui an, ca SUA vor stationa temporar suficiente vehicule si echipamente asociate in Europa Centrala si de Est pentru a sustine o brigada de blindate. Amplasarea lor ar facilita circulatia fortelor americane de rotatie in regiune si participarea la antrenamente si exercitii, a adaugat Davis.

 

"Aceste angajamente continue consolideaza capacitatea noastra de a lucra in mod eficient intre aliatii nostri, intareste increderea si ne ajuta sa construim relatii de durata ce vor fi baza viitoarei securitati in regiune", a mai spus Davis, citat de Xinhua.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22