Clasa politica romaneasca e sub tutela, sustine fostul premier Adrian Nastase

Tudor Despina | 01.12.2015

Clasa politica romaneasca e pusa sub tutela, iar ultima reduta a identitatii nationale ramane Biserica Ortodoxa, spune fostul premier Adrian Nastase.

Pe aceeași temă

 

Intr-un mesaj postat pe blogul personal, fostul lider PSD a incercat sa defineasca conceptual de “national” in cultura romana. “Clasa politica nationala e pusa sub tutela, ambasadele straine se pronunta frecvent in legatura cu viata politica si cu diverse teme de politica interna. Unele ONG-uri, sponsorizate din strainatate, produc agenti de influenta care, ulterior, patrund si in zonele de decizie sau in apropierea lor.

 

In activitatea lor, serviciile de informatii, procurorii lucreaza foarte strans cu reprezentanti straini. Armata isi desfasoara actiunile in strainatate sub steaguri straine. Tinerii romani talentati nu mai merg doar la Paris sau Berlin, ca acum 150 de ani, ci in numeroase orase occidentale, devenind – multi – un fel de apatrizi ai multinationalelor ce colonizeaza inclusiv tara lor”, transmite Nastase.

 

Fostul premier social-democrat a gasit, totusi, si o “ultima reduta a identitatii nationale, greu de cucerit”: “Biserica Ortodoxa Romana, o institutie care nu se supune globalizarii, care isi pastreaza traditiile, care nu accepta prozelitismul sau expansiunea cultelor neo-protestante. Asa se explica atacurile difuze, anonime – cele mai multe – din ultima vreme, impotriva sa”.

 

Si chiar daca face un apel la modernizarea Bisericii, Nastase sustine ca institutia trebuie sa ramana ca si pana acum: “un protector al identitatii nationale romanesti”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22