Un spital din Siria al organizației Medici fără Frontiere a fost atacat cu bombe - butoi

Iulian Popescu | 01.12.2015

Un spital al organizației Medici fără Frontiere (MSF) amplasat într-o zonă din regiunea Homs, Siria, asediată de trupele guvernamentale, a fost lovit sâmbătă într-un atac cu bombe-butoi care s-a soldat cu șapte morți și 47 de răniți, informează AFP, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

MSF, care susținea cu ajutor material spitalul în care erau tratate anual peste 40.000 de persoane, nu știe dacă acesta va mai funcționa, după ce a fost distrus parțial.

 

"Acest bombardament are toate semnalmentele uni atac cu dublu impact", adică un bombardament care vizează persoanele ce au venit să salveze victimele unui prim atac, a afirmat directorul de operațiuni al MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.

 

"Această tactică a dublului impact indică un nivel de distrugere calculat și pe care cu greu ni-l putem imagina", a adăugat acesta.

 

MSF a precizat că va contribui la repararea spitalului și că va trimite ajutor medical pentru a ajuta echipele medicale să-și reia activitatea.

 

MSF gestionează direct șase unități medicale în nodul Siriei și susține peste 150 de spitale de campanie și alte centre sanitare în această țară.

 

***

 

În luna octombrie, MSF a mai pierdut un spital dintr-o zonă de conflict. Avioane SUA au bombardat atunci un spital din Kunduz, în Afganistan,  22 de persoane fiind ucise și alte câteva zeci, ucise.

 

Bombardamentul asupra spitalului afgan a înfuriat profund organizația caritabilă.

 

Oficiali MSF au acuzat Statele Unite, cerând o anchetă independentă după un atac pe care l-au calificat drept crimă de război, amintește Reuters, citată de Agerpres.

  

La Washington, comandantul american al forțelor internaționale în Afganistan, generalul de armată John Campbell, a numit lovitura o greșeală făcută în cadrul rețelei americane de comandamente.

  

SUA au transmis condoleanțe Afganistanului și organizației, după ce  inițial nu au recunoscut că bombardamentul aparține aviației sale.

 

Ulterior a anunțat că va plăti indemnizații rănițiilor și familiilor celor uciși în acel atac.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22