Camera Reprezentanților adopta o rezolutie la 135 de ani de relații România-SUA

Paul Cristescu | 02.12.2015

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat ieri, în 1 decembrie 2015, o rezoluției prin care este celebrată împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Pe aceeași temă

 

Documentul menționează rolul semnificativ al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii în promovarea securității transatlantice și regionale și în încurajarea schimburilor comerciale și culturale, precum și în dezvoltarea oportunităților de investiții și comerț, transmite Agerpres.

 

Rezoluția subliniază angajamentul substanțial pe care România îl are în cadrul NATO, precum și rolul cheie ca aliat în Alianța Nord Atlantică prin intermediul bazei Deveselu, un reper important al apărării împotriva rachetelor balistice, atât pentru Europa, cât și pentru Statele Unite.

 

Rezoluția evocă și importanța cooperării româno-americane la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, precum și rolul participării României la exercițiile de instruire militară organizate de NATO.

 

Documentul face referire la parcursul României, în ultimii 25 de ani, în direcția promovării stabilității, securității și a principiilor democratice în Europa Centrală și de Est, Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre.

 

Rezoluția evidențiază angajamentul României alături de comunitatea internațională în efortul de combatere a terorismului la nivel mondial, în Afganistan și Irak.

 

De asemenea, rezoluția scoate în evidență rolul important jucat de comunitatea româno-americană în crearea unui parteneriat puternic și de durată între cele două țări, continuând să fie angajată în extinderea și consolidarea relațiilor dintre România și Statele Unite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22