RFI România, decorat cu Meritul Cultural

Fara Autor | 02.12.2015

Pe aceeași temă

http://revista22.ro/files/news/manset/default/_MG_6233.jpg

 

De 1 decembrie RFI România a primit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler. Distincţia a fost acordată de Preşedintele României în semn de apreciere pentru «profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, RFI România impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei».

În ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a aminitit că postul nostru de radio a împlinit recent 25 de ani*, ceea ce reprezintă «o vârstă frumoasă a maturităţii».

«Prin obiectivitate, profesionalism şi independenţă, postul dumneavoastră de radio a devenit o voce a analizei critice de calitate, a dezbaterii autentice, a informaţiei credibile şi oneste», a continuat preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a mai spus că «RFI România a devenit un etalon şi o comunitate de valori, de care presa românească are atâta nevoie».

Ordinul Meritul Cultural este o decoraţie acordată pentru realizări deosebite în domeniul cultural. El se acordă pentru talentul şi serviciile deosebite aduse culturii, artei,ştiinţei şi promovării spiritului caritabil, prin opere de creaţie, interpretare şi sociale, de impact naţional.

 

 

 

 

logo-cube-RVB_BD

 *Joi 19 noiembrie, cu ocazia aniversării a 25 de ani, RFI România a organizat o zi eveniment în mijlocul Bucureştiului. Radioul şi-a instalat studioul la Centrul Cultural Hanul Gabroveni (ARCUB) şi şi-a invitat ascultătorii să asiste la 13 ore de emisiuni delocalizate. Şi programele în limba franceză ale RFI s-au alăturat acestui eveniment, oferindu-i astfel un ecou mondial.  

 

RFI România

 

De 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti, doi jurnalişti la Paris şi o reţea de corespondenţi în lume, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe  proprii în limba română, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM în România, la Bucureşti,  Cluj,  Craiova şi Iaşi, în curând la Sibiu şi Timişoara, precum şi în capitala Republicii Moldova, Chişinău.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22