Gratierea lui Ridzi si Mencinicopschi, respinsa de Klaus Iohannis

Tudor Despina | 03.12.2015

Klaus Iohannis a decis sa respinga cererile de gratiere formulate de Monica Iacob Ridzi si de Gheorghe Mencinicopschi.

Pe aceeași temă

 

La finalul lunii Mai, sotul Monicai Iacob Ridzi spunea ca a depus o cerere de gratiere in numele sotiei sale, invocand starea sa de sanatate, dar si situatia celor doi copii ai cuplului. Mai exact, Monica Iacob Ridzi a invocat in cererea de a parasi Spitalul Penitenciar Jilava faptul ca are doi copii, respectiv o fetita de un an si sapte luni si un baiat in varsta de cinci ani.

 

De asemenea, in susutinerea cererii de gratiere, fostul ministru a depus mai multe documente, intre care si o dovada ca sufera de o boala hematologica, iar din cauza imunitatii scazute, orice infectie pe care ar putea sa o ia in penitenciar i-ar putea fi fatala.

 

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 Februarie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Politia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta in perioada de carantina.

 

Potrivit DNA, in perioada 17 Martie - 22 Mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

 

De cealalta parte, Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, executa din 8 August 2014 pedeapsa de opt ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a ICA. Mencinicopschi a fost dus la spital din cauza unei suferinte cardiace, dupa ce a primit primele ingrijiri la penitenciar. Fostul director al ICA a fost internat sub paza la Institutut "C.C. Iliescu", potrivit Hot News.

 

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 August 2014, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi la opt ani si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22