Enclava Transnistria continua sa ingrijoreze Uniunea Europeana

Tudor Despina | 03.12.2015

Conflictul inghetat din enclava Transnistria continua sa ingrijoreze Uniunea Europeana, a spus sefa diplomatiei europene.

Pe aceeași temă

 

Georgia, Nagorno-Karabah si Transnistria sunt zone care continua sa prezinte un hazard, in conditiile in care reprezinta conflicte nerezolvate, a spus joi sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini.

 

Uniunea Europeana e ingrijorata de progresele foarte lente in rezolvarea conflictului din Transnistria, de cresterea tensiunilor in Nagorno-Karabah si de situatia din Georgia. Nimeni nu are de castigat din tergiversarea solutionarii acestor conflicte”, a spus Mogherini, potrivit RIA Novosti, citata de Agerpres.

 

Nagorno-Karabah este o regiune cu o populatie majoritar armeana aflata pe teritoriul azer, iar in Georgia se afla regiunile separatiste proruse Osetia de Sud si Abhazia. Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe a facut un apel pentru ca toate partile implicate in aceste conflicte sa depuna eforturi pentru a atinge o solutie politica, in cadrul principiilor OSCE.

 

Uniunea Europeana isi va asuma obligatia “de a participa activ la procesul de reglementare a acestor conflicte”, a mai aratat Mogherini.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22