O a doua persoana, care l-a gazduit pe Abbaoud, inculpata in cazul atentatelor din Paris

Iulian Popescu | 05.12.2015

O a doua persoană este inculpată în dosarul atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, anunță AFP. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani suspectat că i-a găzduit pe belgianul Abdelhamid Abaaoud și un complice al acestuia.

Pe aceeași temă

 

Mohamed S, ale cărui identitate completă și cetățenie nu a fost precizate, a fost inculpat pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o acțiune teroristă, scrie Agerpres, care preia AFP.

 

El este un apropiat al lui Jawad Bendaoud, singurul inculpat de până acum în cadrul ancheteiprivind atentatele în care au murit 130 de persoane.

 

Mohamed S. și Jawad Bendaoud, inculpat și plasat în detenție pe 24 noiembrie, sunt suspectați că le-au oferit în Saint-Denis un apartament, ca să se ascundă, lui Abaaoud și unui complice

 

Abaaoud și complicele respectiv, neidentificat au murit pe 18 noiembrie, în urma unei operațiuni a unităților speciale RAID ale poliției franceze în suburbia Saint-Denis, din nordul Parisului. Acțiunea a vizat un apartament unde se ascundea Abaaoud.

 

CITIȚI ȘI: Politia franceza: Abdelhamid Abaoud, cetatean belgian aflat in Siria, creierul atentatelor

 

Initial, Politia a crezut ca Abaaoud se afla in Siria, dar investigatii ulterioare i-au condus la o casa conspirativa din suburbia pariziana Saint Denis, unde a avut loc o descindere in forta si o interventie care a durat mai multe ore.

 

Abdel Hamid Abaaoud a fost identificat oficial dupa compararea amprentelor, el fiind ucis in timpul raidului politiei. Am descoperit corpul sau plin de gloante in cladire”, anunta un comunicat al procuraturii pariziene citat de Reuters.

 

Actiunea a fost lansta  in nordul Parisului – zona Saint Denis, acolo unde autoritatile au suspectat existenta unei case conspirative. Fortele de ordine au deschis focul asupra unor suspecti care s-au baricadat intr-un apartament, iar acestia au ripostat.  Cel putin doua persoane si-au pierdut viata in schimbul de focuri. Operatiunea politiei a durat sapte ore.

 

Trei persoane au fost arestate ca urmare a actiunii fortelor de ordine.

 

Atentatele din 13 noiembrie, revendicate de gruparea terorista Statul Islamic/Daesh, au fost produse la mai putin de un an de la un alt atac asupra Parisului. Atunci, cativa indivizi inarmati au tras asupra redactiei publicatiei satirice Charlie Hebdo, clamand o “razbunare pentru Profet”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22