O publicatie europeana, apropiata de Voiculescu, scrie despre "starul roman" Corina Cretu

Tudor Despina | 14.12.2015

La doar cateva zile de la aparitia in Politico a articolului privind programul de lucru lejer al Corinei Cretu, ziarul New Europe publica un material laudativ la adresa comisarului roman.

Pe aceeași temă

 

Cu titlul “Corina Cretu: A Romanian star” (Corina Cretu: Un star roman), materialul arata inca de la inceput a incercare de a spala imaginea sifonata a comisarului. Asta dupa ce un articol publicat de cei de la Politico arata ca mai multi angajati ai cabinetului comisarului pentru Politici Regionale Corina Cretu au demisionat in decursul primului ei an de mandat. Ei acuza obiceiurile de munca ale oficialului.

 

Editata la Bruxelles de familia greaca Koronakis, publicatia New Europe s-a remarcat in 2013 atunci cand l-a aparat pe Dan Voiculescu, arata cei de la Hot News. Editorul Basil Koronakis a admis atunci ca il cunoaste pe mogulul roman si ca in trecut a scos o versiune tiparita a publicatiei sale la una din tipografiile lui Voiculescu din Bucuresti. Hot News mai arata ca acelasi Koronakis s-a consultat telefonic cu Voiculescu inaintea publicarii articolului “Basescu, ultimul autocrat al Europei”.

 

Acum, publicatia incearca sa ii sustina pozitia Corinei Cretu, comisarul roman fiind confruntat cu critici dure. “De cand a devenit comisar, Corina Cretu a fost ocupata incercand sa ajute la dezvoltarea si modernizarea economiei Europei si sa rezolve probleme precum cea a crizei grecesti. O zona pe care Cretu a incercat sa o schimbe este eficienta energetica, acolo unde ea a lucrat pentru a creste investitiile strategice pentru a preveni irosirea de energie”, se arata in materialul publicat de New Europe.

 

Programul Corinei Cretu: vacante, cumparaturi si rufe la spalat

 

Potrivit Politico, fosti si actuali angajati povestesc ca aceasta ar avea un program de lucru lejer, ar combina delegatiile oficiale cu calatoriile de vacanta si ar solicita personalului din subordine sa indeplineasca sarcini de natura personala. Mai exact, 9 din 18 persoane din biroul Corinei Cretu si-au dat demisia in doar 12 luni. Mai mult, Corina Cretu le cerea angajatilor din cabinetul sau sa ii rezolve diverse treburi personale, cum ar fi sa-i duca rufele la spalat, sa ii cumpere alimente si sa ii plimbe cu masina rudele.

 

Corina Cretu a raspuns acuzatiilor afirmand ca demisiile sunt provocate de faptul ca echipa a fost formata in graba la preluarea functiei, nefiind alegerile ei. "Cu unele persoane, nu am putut lucra", spune comisarul.

 

Politico scrie ca fosti si actuali angajati au descris cabinetul Corinei Cretu ca fiind intr-o stare de dezordine pe fondul plecarii sefului de cabinet, al sefului adjunct, al sefului de comunicare dar si a altora. Rata de rotatie a personalului este neobisnuit de mare - 8 din cei 19 membri ai cabinetului privat al comisarului au plecat in decurs de 12 luni.

 

Mai multi consilieri din cabinetul personal al comisarului au plecat pentru ca s-ar fi temut ca nu vor putea sa o apere, sustine Politico, adaugand ca personalul a inceput sa fie atat de ingrijorat de faptul ca Corina Cretu isi ia prea mult timp liber incat seful sau de cabinet de la acea vreme ar fi avertizat-o ca blocarea programului cu mentiunea "timpul comisarului" sau "fara intalniri" poate parea suspecta.

 

Raspunsul comisarului

 

Comisarul european Corina Cretu a reactionat la articolul publicat joia trecuta si a facut o serie de precizari "din respect pentru adevar, pentru echipa mea si ma refer aici atat la cabinetul meu, cat si la colegii din DG Regio si, nu in ultimul rand, din respect fata de cei care imi urmaresc in mod constant activitatea".

 

"De dimineata primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, socati de atacul fara precedent si fara nicio baza reala, aparut in Politico", a scris pe Facebook Corina Cretu.

 

"Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre. Spre exemplu: pana in prezent, am vizitat 24 de tari, am avut intalniri oficiale cu peste 40 de presedinti regionali, am participat la peste 10 dezbateri in Parlamentul European, in cadrul Comisiilor de specialitate sau in sesiuni plenare, la Strasbourg si am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Ministri dedicate politicii de coeziune.

 

Agenda mea publica reflecta aceasta intensitate a angajamentelor (...) Intentionez sa mentin acest ritm si anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede", a explicat Corina Cretu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22