Anchete Online: Finii lui Cristian Busoi, beneficiari ai retrocedarilor de la ANRP

Tudor Despina | 14.12.2015

Neregulile de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) ar putea lovi intr-un nume pe care liberalii se bazeaza. Portalul Anchete Online scrie despre doi fini de-ai lui Cristian Busoi care ar fi profitat de pe urma despagubirilor acordate.

Pe aceeași temă

 

Ar fi vorba despre Bogdan Militaru si Daniel Groza, dupa cum arata sursa citata, cei doi ar fi cumparat drepturi litigioase si cu o investitie de 290.000 de lei, ar fi castigat peste 77 de milioane RON.

 

Totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid – PNL – ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale”, se arata in materialul publicat de Anchete Online.

 

Presupusele restituiri catre finii lui Cristian Busoi – Bogdan Militaru si Daniel Groza – s-ar plasa pe locul 5 in topul retrocedarilor efectuate de ANRP, arata un raport al Guvernului. Ar fi vorba despre suma de 77.535.100 lei.

 

Probleme pentru Busoi

 

Nu mai departe de saptamana trecuta a aparut informatia potrivit careia soacra candidatului PNL la Primaria Capitalei, europarlamentarul Cristian Busoi, a fost condamnata in Iunie la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani. Hotararea nu este definitiva si a fost pronuntata de Curtea de Apel Craiova.

 

Marta Ilinca este judecata intr-un dosar in care opt persoane, printre care fostul sef din Hidroelectrica Teodor Pavelescu si fostul viceprimar din Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, au fost condamnati la inchisoare de Curtea de Apel Craiova pentru trecerea ilegala a unui teren din proprietatea statului in circuitul civil.

 

Soacra lui Busoi este notar public si, potrivit procurorilor, ar fi acceptat sa autentifice niste inscrisuri necesare transferului respectiv, in lipsa unui titlu valabil de proprietate.

 

Cristian Busoi este si el notar (si medic), si si-a facut stagiatura in cabinetul soacrei. El este unul dintre cei mai bogati parlamentari si eurodeputati romani si a declarat, impreuna cu sotia sa, Georgiana, 9 terenuri in Mehedinti, Baile Herculane si Bucuresti, doua apartamente in Bucuresti, unul in Bruxelles si o casa in Drobeta Turnu Severin, arata cei de la Hot News.

 

De asemenea, intre 2005-2015, Busoi a achizitionat bijuterii si ceasuri de circa 37.000 euro si tablouri de 9.000 euro, pe langa bjitueriile si tablourile sotiei, in valoare de 15.000 euro. Busoi are un numar impresionat de conturi bancare si a acordat doua imprumuturi in nume personal: unul in valoare de 1.200.000 de lei firmei CSB European Business Target si un altul de 10.000 de euro unei persoane fizice, Ioan A.

 

Liberalii vor avea probleme, in ritmul actual, cu cel care tocmai a devenit candidatul oficial al PNL pentru Primaria Generala a Bucurestiului. Decizia a fost luata in cadrul Consiliului National al partidului din 11 Decembrie. Busoi a fost promovat recent si de presedintele Iohannis, acesta luandu-l cu el la un eveniment organizat saptamana trecuta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22