Scandal intr-o asociatie ce sustine restaurarea monarhiei: Se incearca o anexare politica

Iulian Popescu | 19.12.2015

Marilena Moraru, copresedintele Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei Marilena Rotaru, a anuntat pe Facebook retragerea din aceasta asociatie si il acuza pe celalalt copresedinte ca incearca o “anexare politica" a organizatiei.

Pe aceeași temă

 

Marilena Rotaru este o fostă realizatoare de emisiuni la TVR și este unul dintre susținătorii activi ai monarhiei.

 

Anunțul Marilenei Rotaru:

 

"În acest moment mă retrag din Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.
N-am făcut compromisuri, și nu voi face. Nu pot fi de acord cu anexarea politică susținută din ce în ce mai intens de Cătălin Șerban împreună cu câțiva membri ai Consiliului Director și nici cu condiționarea financiară a membrilor A.N.R.M.


Nimeni și nimic nu-mi poate cere să abandonez valorile în care am crezut și cărora mi-am dedicat întreaga mea viață. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, în stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiți în monarhiști. Climatul moral al alianței a fost grav deteriorat, capitalul meu de încredere s-a epuizat, astfel că nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o susține.


Mulțumesc celor 9 membri ai Consiliului Director, reprezentanți ai filialelor Alba, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Galați, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Sălaj, și președinților de filială din Bacău, Brăila, Vrancea, care mi-au acordat încredere și respect și-i asigur de încrederea și de respectul meu.
Nu voi abandona lupta și nu-i voi trăda pe cei care mi-au acordat încrederea.


Continui să sper în vindecarea și recuperarea morală a lumii în care trăim. În forța spirituală pe care o reprezintă monarhia.
Mișcarea pentru Monarhie din România nu moare aici.
Trăiască Regele!"

 

***

 

Marilena Rotaru a fost una dintre persoanele care au explicat anul acesta de ce Mihai I i-a retras nepotului sau titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala".

 

Ea declara că principele Nicolae ar fi fost atras in niste cercuri obscure, lucru pe care l-a aflat de la principesa Margareta: "Stapanindu-si cu greu propriile emotii, Alteta Sa Regala mi-a transmis dorinta Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015".

 

"In spatele chipului de care ne-am atasat afectiv, in care ne-am pus sperantele gandind in timp continuarea regalitatii si a monarhiei romane, lucrau forte menite sa coboare in cele mai intunecate unghere imaginea Regelui si a Casei Regale a Romaniei. Confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni si interlopi, apropiati fostului presedinte, o adevarata fauna lipsita de orice scrupule, Nicolae a devenit, acceptand, fara sa-si dea seama de pericol, instrumentul cautat pentru lovitura pregatita", a scris Marilena Rotaru, pe contul sau de Facebook.
 

CITITI SI: Regele Mihai i-a retras titlul de Principe nepotului sau Nicolae si l-a inlaturat de la succesiunea coroanei

 

Acesta afirma ca "naivitatea, faptul ca nu a putut avea din copilarie educatia menita unui viitor mostenitor al Coroanei, neacceptarea rigorilor impuse de noul statut, celebritatea enorma castigata intr-un timp extrem de scurt, ca urmare a simple sale prezente fizice, nonconformismul dus dincolo de limitele care pot fi acceptate, l-au identificat ca fiind arma perfecta cu care putea fi atacata din nou Casa Regala". 

 

"Cum spune romanul 'caciula a fost prea mare pentru el'. Nici in aceste conditii Regele nu s-a abatut de la crezul permanent de 'a face tot binele posibil in conditii imposibile'. Respect si aceasta decizie a Regelui, asa cum le-am respectat pe toate celelalte", a mai scris ea. 

 

CITITI SI: Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae:Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsa

 

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". Nicolae a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22