Vladimir Putin le cere europenilor sa “nu mai salute ordinele primite” de la americani

Tudor Despina | 21.12.2015

Rusia vrea sa reia cooperarea cu Uniunea Europeana in mai multe domenii. De la Moscova, Vladimir Putin cere liderilor europeni sa nu mai “salute ordine” primite de la Statele Unite.

Pe aceeași temă

 

Mi se pare ca interesul statelor europene este unirea eforturilor cu Rusia in economie, politica, in lupta contra terorismului, in lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu si in lupta contra crimei organizate”, a spus liderul de la Kremlin la televiziunea nationala rusa, citat de Digi 24. Putin a aratat ca “nu ne asteptam ca partenerii nostri europeni sa respinga traseul lor euro-atlantic, dar cred ca lucrul potrivit pentru ei e sa participe la procesul decizional si nu doar sa salute de fiecare data cand primesc ordine de la cineva de pe partea cealalta a Oceanului”.

 

Oficial rus: “NATO, cancerul Europei”

 

Declaratia sefului statului rus vine la cateva zile dupa ce un alt inalt oficial de la Moscova a lansat critici foarte dure la adresa Aliantei Nord-Atlantice. Prezent la o intalnire cu reprezentantii parlamentului din Serbia, joia trecuta, Serghei Nariskin si-a exprimat “atitudinea speciala” pe care o are fata de organizatia defensiva a Occidentului.

 

“Am o atitudine speciala fata de aceasta organizatie (NATO – n.r.) pe care o consider a fi un cancer al intregului continent European. Ar fi mai bine daca Alianta ar fi desfiintata”, fapt care ar putea fi facut in “mai multe etape”, a adaugat rusul: “In primul rand, e necesara eliminarea Statelor Unite din organizatie. Dupa asta, Alianta va fi usor de dizolvat”, a spus Serghei Nariskin, potrivit TASS.
 


(Serghei Nariskin)

Revista 22 reaminteste ca, la finalul lunii Noiembrie, acelasi Serghei Nariskin s-a aflat la Bucuresti pentru a participa la cea de-a 46-a Adunare Generala a Cooperarii Economice a Marii Negre, eveniment gazduit de Senatul Romaniei. El a venit la Bucuresti la invitatia lui Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului. Numele lui Nariskin se afla pe lista demintarilor cu interdictie de intrare in spatiul Uniunii Europene. Intr-un interviu pentru Digi 24, Serghei Nariskin a tinut sa multumeasca “autoritatilor si Guvernului, Parlamentului Romaniei, pentru faptul ca au luat singuri aceasta decizie si nu au ascultat sfaturile Bruxelles-ului”, aratand ca prin aceasta actiune Romania se dovedeste altfel decat alte state membre care nu au permis oficialilor rusi sa intre pe teritoriul lor.

 

Putin confirma implicarea militara in Ucraina

 

Pe teritoriul Ucrainei a existat personal care a desfasurat “misiuni militare certe”, a spus joia trecuta presedintele Rusiei. Vladimir Putin confirma, astfel, acuzatiile Occidentului privind implicarea militara a Moscovei in estul separatist al Ucrainei.

 

Putin a sustint, joi, conferinta de presa anuala, ocazie cu care a facut declaratia in cauza. Totusi, liderul de la Kremlin a subliniat ca Moscova nu a desfasurat trupe obisnuite in Ucraina. “Noi nu am spus niciodata ca nu exista oameni acolo (in estul Ucrainei – n.r.) care purtau misiuni certe, incluzand si sfera militara. Dar asta nu inseamna ca acolo se afla trupe rusesti, sesizati diferenta”, a spus Putin.

 

El a mai aratat ca se asteapta la o inrautatire a relatiilor comerciale cu Ucraina, insa Moscova nu va impune sanctiuni Kievului cu privire la acordul de comert semnat cu Uniunea Europeana. Putin a subliniat ca Federatia e pregatita sa convinga separatistii din estul Ucrainei asupra necesitatii unui compromis, astfel incat sa se ajunga la un acord politic in privinda conflictului din aceasta tara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22