Ministrul Justitiei, despre prelungirea mandatului sefei DNA: Ar expune-o criticii

Vlad Toma | 22.12.2015

Raluca Pruna, ministrul justiei, a declarat, intr-un interviu dat ziarului Romania Libera, că legea face posibilă reinvestirea în funcţii a actualilor procurori sefi însă asta ar expune unele dintre aceste persoane criticii unei părţi din societate.

Pe aceeași temă

 

În interviul publicat de Romania Libera, ministrul Raluca Prună a fost întrebată dacă ia în calcul prelungirea mandatelor pentru seful DNA si pentru procurorul general. Prună a dat următorul răspuns: "Ar fi neserios din partea mea sa ma lansez în speculatii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus ca legea da posibilitatea reînvestirii unei persoane, însa iarasi cred ca societatea româneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reînvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate.

 

Eu înteleg din motive de transparenta sa fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanta, astfel încât sa fiu împacata cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului si, finalmente, pe masa presedintelui. Nu voi face o procedura complicata, pentru ca la aceste functii de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligatia morala, si am sa fac asta, sa merg personal în tara, la curtile de apel si la parchetele de pe lânga curtea de apel sa-i încurajez pe cei integri si foarte buni sa-si depuna candidatura." 

 

Cititi interviul integral pe Romanialibera.ro

 

Mandatele procurorilor sefi ai DNA, ai Parchetul General si ai DIICOT expira in primavara anului 2016, arata Hotnews. Ministrul Justitiei a precizat ca va exista o procedură de selecţie in ce priveste numirea viitorilor procurori sefi.

 

Propunerilor pentru aceste funcţii sunt făcute, conform legii, de ministrul justitiei, CSM acordand un aviz consultativ iar numirea efectiva revenindu-i presedintelui Klaus Iohannis. 


Laura Codruta Kovesi a fost  numita in functia de procuror sef DNA in mai 2013, pentru un mandat de trei ani cu posibilitatea prelungirii, dupa doua mandate de procuror sef la Parchetul General.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22