Macovei, M10: Pensiile speciale, o noua metoda de furt. Nu au inteles nimic din Revolutie

Tudor Despina | 22.12.2015

Privilegiile pensiilor speciale arata ca politicienilor le este frica de judecata oamenilor, sustine europarlamentarul Monica Macovei.

Pe aceeași temă

 

Partidul M10 ii cere presedintelui Iohannis sa nu promulge legea privind pensiile speciale ale alesilor locali. Formatiunea condamna “gestul nerusinat al parlamentarilor” prin care si-au acordat privilegii. “Singura explicatie pentru ceea ce fac este ca le e frica”, sustine Monica Macovei. Membru in conducerea partidului M10, europarlamentarul sustine ca in acest caz vorbim de “o noua metoda de furt”.

 

Le e frica de judecata oamenilor, care-i va trimite pe toti acasa la alegerile de anul viitor. Si-atunci, sunt disperati sa mai rupa o bucatica pe care sa si-o ascunda prin buzunare, la pensie”, afirma Macovei.

 

Europarlamentarul mai arata ca parlamentarii de azi nu au inteles nimic din Revolutia romana din Decembrie 1989. “Acum 26 de ani, dictatorul comunist incerca sa linisteasca furtuna cu o suta de lei in plus”. La mai bine de un sfert de veac de la evenimentele care au dus la prabusirea dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceausescu, M10 isi exprima recunostinta fata de eroii Revolutiei.

 

Le promitem ca nu vom uita niciodata ca e datoria noastra sa aflam si sa spunem lumii, mai departe, adevarul. Ca nu vom accepta niciodata ca sacrificiul lor sa ramana furat”, transmite formatiunea politica. M10 critica incercarea Justitiei romane de “a se spala pe maini” de responsabilitatea aflarii adevarului evenimentelor de la Revolutie, cu referire la decizia de inchidere a dosarului: “Crimele Revolutiei nu au termen de prescriere”.

 

Partidul sustine ca intreaga clasa politica post-decembrista are o parte din vina de a nu afla adevarul, la mai bine de 25 de ani distanta de la evenimentele respective. “Minciuna care s-a insinuat de atunci in viata publica a crescut intr-un sfert de secol, iar manifestarile ei hade se numesc astazi coruptie, nepasare, dezinteres si dispret”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22