Dosarul ICA: ANAF a vandut cu 343.000 euro vila din Predeal a Cameliei Voiculescu

Iulian Popescu | 22.12.2015

Vila Cameliei Voiculescu de la Predeal a fost cumpărată de la ANAF cu 343.000 de euro, de către o familie din Capitală, informează Digi24.

Pe aceeași temă

 

Proprietatea vândută acum include clădirea cu şase camere şi o curte de 900 de metri pătraţi, și a fost cumpărată de o familie din Bucureşti, potrivit Digi24.

 

Noii proprietari au achitat până acum doar 10% din preţ, adică taxa de licitaţie.

 

Primul imobil, vândut în vară

 

În luna iunie a acestui an, Fiscul a mai vândut la licitaţie, pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro din Dosarul privatizării faruduloase a ICA, apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti, care a aparţinut lui Dan Voiculescu.
 

Apartamentul cu o suprafaţă de 206,5 metri pătraţi a fost cumparat de o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public.

 

Voiculescu la inchisoare, imobilele la stat

 

Proprietatile lui Voiculescu au fost confiscate de stat dupa condamnarea acestuia la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Prejudiciul in acest dosar este estimat la 60 de milioane de euro.

 

Dincolo de condamnarea la inchisoare, judecatorii au decis sa aplice sechestru asigurator pe conturile si bunurile lui Voiculescu, dar si sa confiste mai multe imobile apartinand mogulului, in vederea acoperirii prejudiciului din dosar. Valorificarea urmeaza sa fie facuta de ANAF prin vanzare sau inchiriere. Instanta a decis, in sentinta in cazul ICA-Dan Voiculescu instituirea unor masuri asiguratorii asupra bunurilor si a sumelor de bani apartinand inculpatilor in vederea repararii pagubei produse prin infractiune.

 

Masurile asiguratorii nu sunt doar pe numele lui Dan Voiculescu, ci in cazul tuturor condamnatilor, astfel incat statul sa recupereze prejudiciul de 60 de milioane de euro. Totusi, cele mai mari confiscari sunt in dreptul lui Voiculescu. Institutia care se va ocupa de recuperarea prejudiciului va fi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

O altă licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu are loc astazi, în Bucureşti. Este scoasă la vânzare participaţia pe care Camelia Voiculescu o deţinea la compania RC Media Company, preţul de pornire fiind de 128.160 de lei, fără TVA (28.800 de euro).

 

Două licitaţii vor avea loc pe 17 decembrie la Târgu-Mureş, unde Fiscul licitează acţiunile pe care fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, le deţineau la compania Sanagra SA. Preţul de pornire în licitaţie este de 1,259 milioane de lei în cazul participaţiei Corinei Voiculescu şi de 1,097 milioane de lei în cazul Cameliei Voiculescu. Preţul este redus cu 25%, după ce la prima licitaţie, de pe 19 noiembrie, nu s-a prezentat nicio persoană interesată. 
 

Fiscul a evaluat terenurile şi clădirile omului de afaceri Dan Voiculescu la 32,58 milioane de euro, valoarea acestora acoperind puţin peste jumătate din prejudiciul din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor, proprietarul acestor imobile în urma instituirii sechestrului, nu a stabilit încă dacă acestea vor fi scoase la licitaţie sau vor fi date în folosinţă unei instituţii a statului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22