Expertiza incendiului de la Colectiv va fi terminata intr-o luna si nu va fi publica

Iulian Popescu | 04.01.2016

Expertiza privind incendiul din Club Colectiv va fi terminată la sfârșitul lunii ianuarie, dar nu va fi făcută publică, potrivit directorului INSEMEX, institutul din Petroșani care efectuează investigația tehnică.

Pe aceeași temă

 

Odată finalizată, expertiza INSEMEX nu va fi făcută publică, ea urmând să fie înaintată Parchetului instanței supreme, care anchetează circumstanțele în care incendiul din 30 octombrie a avut loc, relatează Antena 3.

 

Fostul președintele Traian Băsescu susținea, duminică, că ceva nu se leagă în cazul Colectiv și critica INSEMEX că tergiversează prezentarea raportului final tocmai din această cauză.

 

Înainte ca fostul președinte Băsescu să rostească suspiciunile sale, în presă s-au publicat mai multe speculații, fără nicio bază faptică, potrivit cărora incendiul ar fi fost provocat.

 

Declarațiile făcute de Traian Băsescu, duminică seara, la B1 Tv:

 

„Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani (referitoare la incendiul de la Colectiv –n.r.). Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere.”

 

„Au murit 63 de oameni. Avem o expertiză care a început acum o lună şi totuşi se tergiversează un raport final. (...) Eu am mai văzut expertize între două ape. (...) Cred că ceva nu se leagă. (...) Să nu apară expertiză după ce s-au făcut toate probele, am fost asiguraţi public că s-a făcut o simulare nu chiar la dimensiuni, dar utilizând aceleaşi materiale... Îmi vine foarte greu să cred că această expertiză este permis să fie amânată.”

 

„Am văzut chiar astăzi (duminică – n.r.) o declaraţie a directorului Institutului de la Petroşani, acolo sunt cei mai buni profesionişti pe care îi are România. Dar când sunt 63 de morţi să spui 'vom vedea prin februarie expertiza'... Acolo sunt de scris trei pagini, şi eu am fost expert al Ministerului Justiţiei pe probleme navale. Se scriu 10 pagini pentru descrierea procedurii, dar evenimentul va fi descris în 3. Descrierea evenimentului de la Colectiv va avea probabil trei-patru pagini.”

 

„Experţii de la Petroşani ştiu deja ce nu bate, ce nu se potriveşte cu versiunea de până acum.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22