Procurorii Parchetului General trimit OMV Petrom in judecata pentru ucidere din culpa

Tudor Despina | 05.01.2016

Procurorii Parchetului General au trimis in judecata compania OMV Petrom pentru ucidere din culpa. Anchetatorii acuza compania de moartea unui copil, intoxicat cu gaze de sonda.

Pe aceeași temă

 

Procurorii ancuza compania petroliera ca se face vinovata de moartea unui copil din comuna prahoveana Aricestii Rahtivani, dupa ce acesta din urma a fost gasit mort in 2014. El ar fi inhalat gaze de sonda, arata Hot News. Copilul a fost dat disparut de familie in 27 Februarie 2014 si a fost gasit mort o zi mai tarziu, langa o sonda de extractie a petrolului care apartine OMV Petrom.

 

Expertiza ceruta in acest caz a aratat ca cea mai probabila cauza a mortii copilului a fost intoxicatia acuta cu gaze de sonda. Procurorii sustin ca moartea copilului a fost violenta. El ar fi inhalat gaze de sonda din cauza ca locul in care se afla coloana de exploatare a sondei detinute de OMV Petrom nu era imprejmuit si nici semnalizat corespunzator, asa cum prevede legea.

 

Astfel, arata procurorii, situatia creata a permis deschiderea ventilului de la derivatia din coloana de exploatare a sondei, acest lucru facand posibil ca victima sa aiba acces in perimetrul care ar fi trebuit, in mod normal, sa fie complet inchis si semnalizat.

 

Normele aflate in vigoare prevad instalarea unor bariere de protectie acolo unde amplasamentele nesupravegheate se afla in apropierea unei asezari umane, cu scopul de a preveni vatamarea corporala a unor persoane sau pierderea de vieti omeneste, mai arata procurorii, potrivit Romania Libera.

 

In replica, OMV Petrom a transmis ca va colabora in cadrul anchetei penale. Compania a mai spus ca, pana la pronuntarea unei hotarari definitive in instanta, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar ca va continua sa colaboreze asa cum a facut-o si pana acum. “Compania va solicita in continuare si va depune toate eforturile in vederea identificarii persoanei care a deschis ventilul sondei”, arata oficialii Petrom intr-un comunicat citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22