Consiliul de Securitate al ONU analizeaza testarea bombei cu hidrogen de Coreea de Nord

Vlad Toma | 06.01.2016

Consiliul de Securitate al ONU se va intruni astazi, într-o reuniune de urgenta, pentru a discuta posibila testarea a unei bombe cu hidrogen de catre Coreea de Nord.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Federica Mogherini, şefa diplomaţiei UE, a declarat că, dacă acţiunea Coreei de Nord va fi confirmată, va reprezenta o gravă încălcare a obligaţiilor internaţionale ale acestei ţări, legate de interzicerea producerii sau testării armelor nucleare, conform rezoluţiilor Consilului de Securitate al ONU. Mogherini a mai precizat că testul efectuat de Coreea de Nord reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii Asiei de Nord-Est, transmite The Guardian.

 

Statele Unite si Japonia au cerut consultari de urgenta in cadrul Consiliului de Securitate in privinta presupusului test efectuat de Coreea de Nord, a declarat Hagar Chemali, purtator de cuvant al misiunii americane la ONU, transmite Hotnews.
 

Desi nu putem confirma la acest moment ca testul a fost efectuat, noi condamnam orice violare a Rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si cerem din nou Coreii de Nord sa-si respecte obligatiile si angajamentele internationale”, a adaugat Chemali.
 

Autoritatile de la Phenian au anuntat ca au testat miercuri dimineata, cu succes, o bomba "miniaturizata" cu hidrogen. Departamentul Apararii Statelor Unite "examineaza informatiile despre un posibil eveniment seismic langa instalatiile nucleare nord-coreene", a declarat marti un oficial american, sub acoperirea anonimatului, pentru Reuters. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22