RFI Alina Gorghiu: Coabitarea cu PSD este nocivă. PNL trebuie să câştige detaşat alegerile

Vlad Toma | 06.01.2016

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, a declarat, într-un interviu pentru RFI, că PNL va trebui să câştige alegerile parlamentare în aşa fel încât să poată guverna într-o formulă care exclude PSD.

Pe aceeași temă

 

În interviul publicat de RFI, Alina Gorghiu a exclus orice alianţă posibilă cu PSD: "Partidul Naţional Liberal se află în Opoziţie faţă de PSD, asta este certitudine. Eu ştiu că există anumite teorii, care sunt neconforme cu realitatea, că am putea să facem înţelegeri, s-au vehiculat asemenea teme. Eu exclud o formulă de experienţă comună stânga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experienţa Guvernului de stânga-dreapta din 2009, dacă nu mă înşel şi alianţa politică USL au demonstrat un lucru foarte cert, că o coabitare cu PSD-ul este nocivă".

 

Alina Gorghiu se arată "absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim".

 

"Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câştigăm alegerile parlamentare şi cum să le câştigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul şi lucrul acesta va deveni realitate", conchide copreşedintele PNL.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22