Ciolos, intalnire cu Merkel. Pleaca cu un avion Air Tiriac, fiindca nu are alta varianta

Iulian Popescu | 06.01.2016

Premierul Dacian Cioloș va pleca la Berlin cu o cursă a companiei Air Tiriac, fiindca Romania nu are o aeronavă oficială, iar pe intervalul orar respectiv nu există decât o cursă low-cost, însă legea nu-i permite, din motive de securitate, să circule cu astfel de curse.

Pe aceeași temă

 

Premierul are programată joi o întâlnire, la Berlin, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a explicat joi, după ședința executivului, că varianta folosirii companiei private Air Tiriac a fost singura posibilă pentru vizita oficială de joi din Germania, scrie Realitatea Tv.

 

Pe tronsonul orar stabilit exista o singură alternativă, o cursă Air Berlin, dar este o cursă low cost, iar legea nu permite delegaţiei oficiale să se deplaseze cu o astfel de cursă, din motive de securitate.

 

Avionul ce va fi folosit este unul de mici dimensiuni, iar zborul costă 23.500 de euro.

 

Din delegaţia care îl va însoţi pe Cioloş fac parte şapte persoane, printre care şi ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

 

“Va fi o întâlnire de lucru, un prânz de lucru cu cancelarul Angela Merkel. Vom avea o întâlnire cu comunitatea românească și cu Forumul româno-german care are reprezentanți la Berlin. Scopul este întărirea relațiilor bilaterale și de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeană, sunt subiecte care au fost în discuție în această lună și la Consiliul European, legate de migrație, politică externă”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului, Dan Suciu, după ultima ședință de Guvern din 2015.

 

Vizita se înscrie într-un cadru mai larg, însă este importantă pentru strategia de stabilire a contactelor cu mediile de afaceri din landurile germane, chiar dacă joi nu se vor aborda detalii pe acest subiect:

 

”Va fi o dimensiune mai redusă în ceea ce priveşte afacerile pentru că acum două săptămâni a fost un forum româno-german de afaceri la care a participat vicepremierul Borc şi, de asemenea, pregătim o strategie de a intra in contact cu mediile de afaceri din landurile germane, aşa încât această vizită se înscrie într-un acord cadru mai larg. Este bine să existe aceasta întâlnire şi cu cancelarul astfel încât să putem detalia şi celelalte componente ale mediului de afaceri în perioada imediat următoare”, a explicat Dan Suciu, citat de Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22