Slovacia si Cehia cer organizarea unui summit extraordinar UE, dupa agresiunile din Koln

Vlad Toma | 08.01.2016

Conform unor informaţii apărute pe surse, premierul slovac Robert Fico va solicita organizarea unui summit extraordinar al liderilor UE, pentru a analiza situaţia creată în urma agresiunilor ce au avut loc in noaptea de Anul Nou in Germania.

Pe aceeași temă

 

Conform agenţiei Reuters, citată de Hotnews, Fico va sustine o conferinta de presa in cursul serii pentru a anunta acest plan.

 

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a precizat pe contul sau de Twitter ca sprijina toate masurile pentru o consolidare mai rapida a granitelor UE, inclusiv un summit extraordinar al UE, scrie Reuters.
 

Potrivit autoritatilor din orasul Koln, situat in vestul Germaniei, un val de asalturi sexuale ar fi avut loc in perioada Anului Nou. Deutsche Welle scrie ca politia din Koln a primit in jur de 90 de plangeri penale, inclusiv una privind un presupus viol, dupa ce mai multe femei au declarat ca au fost molestate de un grup de barbati aflat in piata centrala a orasului.

 

Cancelarul german Angela Merkel a promis sa raspunda in mod ferm fata de agresiunile comise in Koln si in alte orase din Germania, fapte ce au generat o dezbatere aprinsa cu privire la politica sa de deschidere fata de refugiati, dupa ce politia a anuntat ca atacatorii par sa fie straini.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22