Explozia din Istanbul: Presedintele Iohannis transmite condoleante familiilor victimelor

Iulian Popescu | 12.01.2016

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă atentatele care au avut loc în ultimele două zile în Turcia şi în Irak şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, precizând că este nevoie de "mai multă fermitate şi coordonare" a eforturilor tuturor statelor pentru combaterea terorismului.

Pe aceeași temă

 

Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a exprimat solidaritatea României cu autorităţile din Turcia şi Irak în urma atacurilot teroriste.

 

"Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia şi Irak şi reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internaţională, împotriva terorismului. Cred că e nevoie de mai multă fermitate şi coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi exprim solidaritatea României cu autorităţile statelor afectate în aceste momente de grea încercare", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

 

O explozie a avut loc astăzi în piata Sultanahmet, o zonă turistică importantă din centrul Istanbului. Conform primelor informaţii aparute, 10 persoane au murit şi alte 15 au fost rănite, transmite Reuters.

 

Atacul terorist provocat marti in Istanbul determina turistii romani sa se intoarca acasa mai rapid decat planificasera.

 

Potrivit Agerpres, agentiile de turism au primit in ultimele ore zeci de solicitari din partea turistilor romani aflati in Turcia in vederea reintoarcerii in tara. La scurt timp dupa explozia care a avut loc intr-o zona turistica din Istanbul, tot mai multi turisti romani aflati in Turcia au sunat la agentiile de turism pentru a gasi o cale rapida de a se reintoarce in Romania.

 

Explozia din piata Sultanahmet ar fi fost provocata de un atentator sinucigas sirian, a spus presedintele Turciei, Recep Erdogan, citat de Reuters. In lumina recentelor evenimente, premierul Ahmet Davutoglu a convocat o intalnire de urgenta, la Ankara, cu ministrul de Interne si sefii structurilor de securitate. O sursa de la biroul premierul a spus ca sunt suspiciuni privind “legaturi teroriste”, dar a refuzat sa dea alte detalii.

 

Turcia a devenit o tinta pentru loviturile jihadistilor Daesh (Statul Islamic), Ankara gasind vinovat grupul radical pentru alte doua explozii detonate in 2015, una in capitala tarii, iar alta in orasul Suruc, aproape de granita cu Siria. Explozia de anul trecut din Ankara a lasat in urma mai mult de 100 de morti.

 

Chiar acum un an, o femeie sinucigas cu bomba s-a aruncat in aer in preajma unei sectii de politie din aceeasi piata, lasand in urma un mort si un ranit. Initial, atacul a fost clamat de o grupare de stanga radicala, insa ulterior oficialii turci au concluzionat ca femeia care s-a aruncat in aer avea legaturi cu Daesh.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22