Chişinău: Proteste pro şi contra coaliţiei care urmează să propună noul prim-ministru

Vlad Toma | 13.01.2016

Noua coaliţie parlamentară formată la Chişinău ar urma să anunţe astăzi candidatul pe care urmează să îl propună preşedintelui Nicolae Timofti pentru funcţia de prim-ministru. Atât opozanţii cât şi susţinătorii noii coaliţii parlamentare au organizat astăzi mitinguri la Chişinău.

Pe aceeași temă

 

Conform Digi24, care citează agora.md, platforma civică Demnitate și Adevăr (DA) a convocat o acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-i cere președintelui să nu-l desemneze pe candidatul Partidului Democrat. Cel mai vehiculat nume este cel al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat. În noua coaliție parlamentară formată la Chișinău, Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, este majoritar.

 

Cum puteți să sustineți un criminal ca Plahotniuc sau o grupare criminală organizată ca PD? Ei se uită în fiecare lună cum suntem furați. Vreți să-i puneți pe toți oamenii din Moldova într-un țarc și să creați o oligarhie? Crima are un nume și ea se numește toată clasa politică moldovenească”, a declarat Valentin Dolganiuc, unul dintre liderii mișcării. Organizatorii au anunțat că declară stare de asediu în toată țară și au îndemnat oamenii să se revolte. „Vom fi robi pentru zeci de ani înainte dacă nu ne vom împotrivi”, au avertizat liderii Platformei „DA”.

 

Mitingul organizat de Partidul Democrat are loc în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, destinație către care s-au îndreptat coloane de manifestanți. Manifestanții au fost aduși în Chișinău cu microbuze și autobuze din diferite raioane ale capitalei. Oamenii scandează: „Vrem Guvern”.

 

Manifestanții prezenți în Scuarul TNOB susțin că au venit pentru a cere crearea majorității parlamentare stabile. Aceștia scandează Da, majoritate. Nu, anticipate!”, „Vrem Guvern acum, nu șomeri în drum”.

 

Partidul Democrat va anunța candidatul lor la funcția de prim-ministru după ora 13:00, atunci când la Președinție ar urma să aibă loc consultări cu președintele Nicolae Timofti.

 

Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale l-au cheamat pe șeful statului, Nicolae Timofti, să vină alături de ei, cerandu-i acestuia să nu desemneze un prim-ministru de la Partidul Democrat: Acest popor va fi aici și mâine, și poimâine, până vor scăpa de toți trădătorii ca Ghimpu, ca deputații PLDM, care au trădat electoratul și parcursul țării. Dacă cedezi, domnule Timofti, vei fi cea mai mare rușine a Republicii Moldova”, a spus unul dintre liderii „DA”, Alexandru Cozer, potrivit agora.md.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22