Ludovic Orban: PNL nu ar trebui să mai stea niciodată la aceeași masă cu PSD

Silvia Simion | 19.01.2016

Liderul liberal consideră PSD ca adversarul său, ”ca om cu conștiință”, ”adversarul istoric” și ”adversarul ideologic” al PNL.

Pe aceeași temă

Într-un interviu acordat Revistei 22, Ludovic Orban vorbește despre partidele cu care PNL ar putea să inițieze dialoguri și colaborări, dar și despre partidul cu care nu ar trebui sub nicio formă să se mai așeze la masă.

 

PSD este adversarul nostru istoric, este adversarul nostru ideologic și adversarul meu, din punctul meu de vedere, cel puțin ca om cu conștiință, pentru că o mare parte din stagnarea României, ca și a marilor probleme pe care le are România se datorează PSD”, afirmă Ludovic Orban.

 

Despre partidul lui Traian Băsescu, Mișcarea Populară, ar fi următorul pe lista indezirabililor pentru PNL, nu același lucru spunând despre ALDE și Călin Popescu Tăriceanu.

 

În 25 de ani, Tariceanu s-a manifestat ca un om politic important al PNL și, dacă te uiți la ce există acum pe scena politică, este un lider politic cu care am putea să deschidem punțile de comunicare și, de ce nu?, la un moment dat să discutăm și posibilitatea unor proiecte comune. Asta nu știu dacă se poate transforma în alianță sau poate să îmbrace alte forme de colaborare. Sunt anumite elemente care pot îngreuna acest dialog, cum ar fi faptul că Tăriceanu a plecat din PNL fără să fie dat afară și a plecat să sprijine guvernul Ponta și implicit candidatura lui Ponta în turul doi la prezidențiale”, afirmă Orban.

 

Prim-vicepreședintele PNL consideră că atitudinea lui Tăriceanu față de justiție l-ar putea pune într-o poziție dificilă față de PNL dar, ”în cazul în care ar apărea posibilitatea unei apropieri, se poate discuta asupra fiecărui punct pentru a se ajunge la o poziție comună”, declară Ludovic Orban în interviu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22