VIDEO Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, lovit în timpul protestelor de la Chişinău

Vlad Toma | 21.01.2016

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova a fost lovit aseară, în timpul protestelor de la Chişinău, în timp ce încerca să părăsească clădirea Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

Protestatarii din faţa Parlamentului de la Chişinău au fost nemultumiti ca Mihai Ghimpu a votat Guvernul Filip, atacandu-l pe acesta la iesirea din Parlament. Ghimpu fusese huiduit şi mai devreme, când venea la Parlament, fiind lovit de asemenea cu bulgări de zăpadă, conform Jurnal.md.

 

***

 

Proteste violente au avut loc la Chişinău, ieri, în urma investirii în funcţie a noului Guvern condus de Pavel Filip. Demonstranții sunt nemulțumiți că s-a format un nou guvern în loc să se organizeze alegeri anticipate.

 

 

Noul Guvernul condus de Pavel Filip (PD) a fost votat ieri de Parlament şi a depus jurământul în miez de noapte. Protestul care a avut loc în faţa Parlamentului a fost organizat de pro-ruşii Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, şi Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, dar şi de Platforma Demnitate si Adevar. Grupul de iniţiativă condus de Maia Sandu susţine de asemenea protestele. Scopul acestora pare să fie declanşarea alegerilor anticipate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22