Ministrii de Interne din UE infiinteaza Centrul European contra terorismului

Vlad Toma | 25.01.2016

Ministrii de Interne ai statelor din UE se intalnesc astazi la Amsterdam, pentru a discuta consecintele crizei migratiei si efectele sale asupra spatiului Schengen si problema terorismului, anunta AFP, citata de Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, in urma discutiilor va lua nastere Centrul European impotriva terorismului, un nou organism european din cadrul Europol. Acesta va fi "o structura permanenta, decisa la nivel politic, care stabileste pentru prima data in Europa un centru de operatiuni dedicat care functioneaza pe continent pentru probleme legate de terorism", a declarat sambata pentru AFP directorul Europol, Rob Wainwright. 
 

Aceasta platforma trebuie sa raspunda la una dintre principalele lacune in lupta impotriva terorismului la nivel european: schimbul insuficient de informatii intre state care sa asigure securitatea interna.
 

Terorismul va ocupa o parte din discutiile ministrilor luni care vor discuta cu privire la problema "combatantilor straini" si despre lupta impotriva traficului de arme. "Vom pune presiune considerabila asupra institutiilor si statelor membre ale Uniunii Europene", a avertizat duminica seara ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, in timpul unei emisiuni pe canalul France 5. "Vom pleca de la intalnire cu un proiect de calendar", "primele actiuni concrete vor fi la sfarsitul primului trimestru din 2016,", a adaugat domnul Cazeneuve.
 

Romania va fi reprezentata de Petre Toba, ministrul Afacerilor Interne, anunta un comunicat de presa al MAI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22