Pe aceeași temă
Gabriel Oprea a făcut de asemenea referire la principiile sale politice, acuzându-şi adversarii că ar fi administrat o lovitură UNPR. El a încheiat spunând că viaţa politică implică şi riscul de a deveni o "victimă colaterală în luptele pentru putere."
Citiţi cele mai importante declaraţii ale fostului ministru de interne:
"Am respectat legile Romaniei in toata activitatea mea si le respect in continuare. Ma consider nevinovat iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai tarziu.
E obligatia profesionala a procurorilor sa verifice orice suspiciuni de incalcare a legii. Beneficiez de prezumtia de nevinovatie.
Am sprijinit justitia si activitatea DNA pe tot parcursul activitatii mele. Chiar daca eu sunt cel vizat, voi sprijini in continuare aceste institutii
Voi sustine demersurile pentru aflarea adevarului, nu voi ingreuna mersul anchetei. Imi voi apara drepturile uzand de toate parghiile si mecanismele la dispozitia oricarui cetatean.
Stiu ca viata politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victima colaterala in luptele pentru putere. Nu regret pozitiile politice si nu imi voi schimba principiile niciodata.
UNPR e un partid puternic, mergem mai departe in ciuda loviturilor primite de la adversari. Ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce romanilor siguranta si progres."
***
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat astăzi într-un comunicat că solicita Senatului României aprobarea cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, pentru două infracţiuni de abuz in serviciu.
DNA arata în comunicatul citat ca Gabriel Oprea ar fi fost insotit de politia rutiera in cvasitotalitatea deplasarilor sale - 1607 deplasări - fara sa existe conditii legale pentru asta. Numarul deplasărilor cu coloana oficiala efectuate de fostul ministru ar fi de 3 ori mai mare decât numărul celor realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, ultimii doi avand insa dreptul, conform legii, la însoțire permanentă.
A doua acuzaţie de abuz în serviciul este legată de faptul că Gabriel Oprea, având funcţia de ministru de Interne, ar fi încheiat un protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Niţu, ar fi beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.