Băsescu, despre pericolul dependenței Germaniei de gazele rusești: Să ne ferească Dumnezeu

Iulian Popescu | 25.01.2016

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit luni seara despre pericolul pe care l-ar putea prezenta dependența Germaniei de gazele naturale rusești și acuză autoritățile că au cumpărat rachete de la nemți, în loc să le ia de la americani, ca și până acum.

Pe aceeași temă

 

„Relația cu SUA a ajuns la un stadiu în care nu mai poate fi schimbată. Tancurile Abrams, avioanele F16 sunt americane. Nu mai poți da înapoi de la relația cu SUA.

Dar după ce ai văzut ce poate face Rusia în Georgia, în Crimeea, a fost summit-ul NATO unde am cerut detașarea de comandamente și echipamente în România.

Aflăm însă că am cumpărat rachete de 100 de milioane de la nemți. Ceva scârțâie! Nu puteam să le luăm tot de la americani? Toate echipamentele, armamentele sunt aduse de americani. Noi nu am dat nici un leu”, a spus Traian Băsescu, invitat la Nașul TV.

 

„În condițiile în care discutăm de uniunea energetică și să scăpăm de șantajul Gazprom, Germania are o conductă de gaze directă din Rusia. În Europa să ne ferească Dumnezeu de o dependență a Germaniei de Federația Rusă!”, a mai spus fostul președinte.

 

Nou atac la adresa DNA: Trebuie să își exercite puterea cu decență

 

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, și despre DNA, acuzând instituția că nu ar respecta drepturile omului atunci când scoate oamenii în cătușe:

 

„Instituțiile statului trebuie să își exercite puterea cu decență. Nici o lege nu trebuie aplicată selectiv dar trebuie să știm că în fața unei instituții ale statului omul este o găză. Îl distrug! Omul ăla e terminat fără să aibă șansa unei anchete corecte. Există o singură soluție: respectarea drepturilor omului. Ce respectare a drepturilor omului când îi vezi în fața DNA scoți cu cătuse?” , spune Băsescu.

 

Despre „trădarea” soților Săftoiu

 

"Adriana Săftoi și sotul dânsei au fost doi oameni în care am investit enorm ca încredere. Domnul Săftoiu a plecat din fruntea SIE după o gafă monumentală, iar doamna Săftoiu în urma unor convorbiri telefonice", a mai spus Traian Băsescu, la Naşul TV.

 

Fostul şef de stat l-a atacat şi pe fostul s[u colaborator Cozmin Guşă, despre care a spus că este "omul lui Plahotniuc" şi că "îi mănâncă din palmăpe la Chişinău cu alţii".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22