Kremlinul respinge acuzaţiile de corupţie la adresa lui Putin: SUA să prezinte dovezile

Vlad Toma | 26.01.2016

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat astăzi că recentele acuzaţii de corupţie la adresa lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, sunt "total fabricate".

Pe aceeași temă

 

Peskov a cerut Trezoreriei SUA să prezinte dovezile corupţiei de care a vorbit oficialul institutiei, transmite BBC, conform ziare.com

 

El a mai spus ca acuzatiile par a fi "un alt caz clasic de jurnalism iresponsabil, daca nu exista o declaratie oficiala de la un reprezentant al Ministerului de Finante din SUA".

 

Un inalt oficial al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat recent ca presedintele rus, Vladimir Putin, este "corupt". "Am vazut ca si-a imbogatit prietenii, aliatii sai apropiati si i-a marginalizat pe cei pe care nu-i considera prieteni, folosind resursele statului", a declarat Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei insarcinat cu lupta impotriva terorismului, in emisiunea BBC Panorama.

 

"Fie ca este vorba despre bogatia energetica a Rusiei sau sunt alte contracte de achizitii publice, el le distribuie celor pe care-i considera ca il vor servi in detrimentul altora. Pentru mine, acest lucru este exact ceea ce se numeste coruptie", a adaugat Szubin.

 

Szubin nu a dorit sa comenteze un raport secret al CIA mentionat de BBC si care, in 2007, a estimat averea lui Putin la aproximativ 40 de miliarde de dolari, dar a subliniat ca presedintele rus detine o avere secreta "de mai multi ani". "El ar primi un salariu de aproximativ 110.000 de dolari pe an. Acest lucru nu se potriveste cu adevarata sa situatie financiara si el are o lunga experienta de a masca starea reala a finantelor sale", a insistat Szubin.

 

Vladimir Putin a afirmat de-a lungul timpului că informatiile apărute în presa internaţională despre imensa sa avere sunt simple prostii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22