Lider AfD: Poliția ar trebui să tragă în imigranții care vor să intre ilegal în Germania

Iulian Popescu | 31.01.2016

Frauke Petry, liderul formațiunii de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), și-a atras un val de critici după ce a declarat că poliția trebuie să aibă dreptul de a trage în imigranții care încearcă să intre ilegal în acaestă țară, "dacă este necesar".

Pe aceeași temă

 

Declarația a fost făcută într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul german "Mannheimer Morgen", în care Frauke Petry a spus că polițiștii de frontieră "trebuie să împiedice trecerea ilegală a frontierei folosind arme de foc, dacă este necesar", scrie BBC.

 

Petry a acuzat ulterior, după ce a declanșat un val uriaș de critici, că publicația a încercat să o provoace pentru a obține un titlu incitant precum "Petry vrea garduri de frontieră”.

 

Liderul parlamentar al social-democraților (SPD), Thomas Oppermann, a declarat că  "propunerea ei (Petry – n.red.) este o reminiscență a ordinului de deschidere a focului la graniță în RDG", în timpul regimului comunist. Ultimul președinte german care a ordonat ca refugiații să fie împușcați la frontieră a fost Eric Honecker, care a condus fosta Germanie de Est din 1971 și până la căderea Zidului Berlinului, în 1989, a explicat politicianul.

 

De asemenea, Volker Beck, de la Green Party, a declarat, la rândul lui: "Acest lucru arată că partidul (AfD – n. red.) este într-adevăr periculos".

 

Vicecancelarul Sigmar Gabriel a cerut ca formațiunea extremistă, care se află în creștere de când CDU scade din cauza politicii porților deschise promovate de Angela Merkel, să fie supravegheat de serviciile de informaţii: “Locul AfD este în rapoartele serviciilor de informaţii şi nu la televizor", a declarat el, adăugând că există "îndoieli uria;e" că acest partid “apără principiile democratice pe care este clădită Germania".

 

În Germania au ajuns anul trecut peste 1,1 milioane de refugiați, dar Berlinul a înăsprit de curând legislația, pentru a limita intrările și a accelera returnările.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22