Teatru de pe trotuar, pe bulevardul comediei

Silvia Simion | 01.02.2016

2016-02-01

Pe aceeași temă

 

"Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti" se numește ”reprezentația” specială a Teatrului Nottara, la care echipa de artiști invită publicul să ia parte de pe trotuar, marţi, de la ora 19.00, pentru a privi din faţa teatrului, timp de 30 de minute, prin uşile de sticlă ale clădirii, secvenţe din spectacol.

 

"Cum nu mai putem să vă primim între pereţii clădirii noastre dragi, din Bd. Magheru, vă aşteptăm în stradă, în faţa ei!", spun Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, şi echipa sa, într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

 

Artiștii de la Nottara precizează că se alătură vecinilor de la Galeria Simeza, care au iniţiat proiectul "Arta la fereastră". Cele două instituţii culturale protestează astfel față de decizia de evacuare a lor din clădirile marcate ca având risc seismic ridicat. "Simpla evacuare a unor spaţii profund încărcate istoric şi cultural nu rezolvă nici riscul de a fi victimele unui posibil cutremur, nici destinul instituţiilor silite să-şi suspende, pe perioadă nedeterminată, activitatea cu public".

 

Într-un alt text scris cu umor pe site-ul instituției, Teatrul Nottara transmite că sediul său permanent este online și că ”învață pe pielea sa conținutul expresiei vivere pericolosamente. Căci ce altceva decât să trăiești periculos înseamnă modificarea aproape zilnică a perspectivei de a juca spectacolele din repertoriu, dar și premierele la care nu ai încetat să lucrezi, pe diverse scene bucureștene.

Ne adaptăm acestei existențe nomade, dar avem nevoie de toți prietenii noștri. Urmați-ne, chiar dacă asta înseamnă să mergeți în alte locuri decât cel cu care v-am obișnuit pe Bd. Magheru.

 

Oriunde am juca, vom fi la fel de buni! Vă așteptăm! ”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22