CSM. Ministrul Justiţiei anunţă criteriile pentru noul procuror general

Vlad Toma | 04.02.2016

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, participă astăzi la o şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii, prima după demisia procurorului general Tiberiu Niţu.

Pe aceeași temă

 

Ministrul a enumerate cateva dintre criteriile pe care va trebui sa le îndeplinească viitorul şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Un candidat pentru funcţia de procuror general trebuie să aibă zece ani vechime în sistem, să fie integru, să dovedească faptul că a avut o activitate managerială şi că îndeplineşte condiţii minime de profesionalism, a afirmat ministrul Justiţiei, citata de ştiripesurse.ro

 

Raluca Prună a mai precizat că o listă completă a criteriilor va fi publicată pe site-ul ministerului.

 

Ministrul va discuta cu reprezentanţii CSM pentru declanşarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general: "Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuţii informale cu CSM joi şi imediat voi declanşa (procedura - n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteţi imagina că am nişte candidaţi înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă aşa ceva în ţară în legătură cu orice procedură?!", preciza miercuri Raluca Prună. 
 

Procurorul general Tiberiu Nitu a demisionat din functie dupa ce DNA l-a acuzat ca a beneficiat ilegal de coloana oficiala. Informatia a aparut in dosarul in care Gabriel Oprea este urmarit penal.

 

Raluca Prună, ministrul justiției, a anunţat, in urma demisiei, că decizia lui Tiberiu Niţu de a demisiona este un gest corect, care contribuie la diminuarea prejudiciilor de imagine aduse Ministerului Public. ’Decizia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a demisiona este un gest corect, de asumare a responsabilităţii şi de diminuare a prejudiciilor de imagine aduse Ministerului Public.

 

Potrivit Art. 15 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor aprobat prin Ordinul 2632/C din 30 iulie 2014, atribuţiile Procurorului General sunt exercitate de prim adjunctul acestuia. Ministrul justiţiei va declanşa cu celeritate procedura de ocupare a funcţiei vacantate,’’ se arata într-un comunicat postat pe site-ul ministerului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22