PSD si UNPR au bătut palma: Resping alegerile in doua tururi, liste comune la parlamentare

Vlad Toma | 04.02.2016

Liviu Dragnea, liderul PSD, si Gabriel Oprea, liderul UNPR, au semnat astăzi un protocolul de colaborare. UNPR respinge revenirea la doua tururi pentru alegerea primarilor, urmand sa existe o colaborare între cele doua partide la alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

 

Protocolul prevede că ambele partide resping categoric în anul electoral 2016 modificarea Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, precum și a Legii privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. "PSD și UNPR susțin inițierea unor dezbateri cu privire la întregul sistem electoral din România, începând cu noua legislatură a Parlamentului României 2016 - 2020", precizează documentul semnat astazi.

 

La alegerile locale din iunie 2016, conducerile PSD și UNPR lasă la dispoziția organizațiilor locale modalitățile concrete în care se stabilesc colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune pentru obținerea unui număr cât mai mare de voturi, precum și pentru constituirea de majorități locale și/sau județene.

 

În privința alegerilor parlamentare, proiectul spune că, după încheierea alegerilor pentru administrația publică locală din iunie 2016, cele două partide vor aproba în forurile statutare ale fiecăruia un acord în care vor fi prevăzute condițiile cu privire la participarea în comun la parlamentare.

 

PSD si UNPR vor decide conditiile in care vor participa pe liste comune la alegerile parlamentare, dupa alegerile locale.


Intrebat cum de a acceptat in final sa fie de acord cu un protocol care nu prevede locuri pe liste comune la parlamentare, Oprea a raspuns: "Intotdeauna UNPR a avut o relatie foarte serioasa si de cuvant cu PSD. Am stabilit ca si in functie de performanta noastra de la locale vom avea liste comune la alegerile parlamentare," a spus liderul UNPR, citat de Hotnews.
 

"Nici pentru PSD nu e trecut un numar de locuri eligibile. Am ajuns amandoi la concluzia ca daca vrem sa facem o intelegere serioasa nu are loc sa vindem pielea ursului din padure. Ne vom aseza la masa si vom face o analiza", a tinut Dragnea sa completeze.
 

Intrebat daca acum dupa semnarea acestui protocol se poate spune ca PSD si UNPR vor merge pe aceleasi liste la alegerile parlamentare, Dragnea a spus: "Da, putem spune. Protocolul este scris in romaneste".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22