Tășnad: Centrul pentru refugiați nu se mai face. Se discută un centru balnear pentru MAI

Iulian Popescu | 06.02.2016

Ministerul Afacerilor Interne a renunțat definitiv la ideea înființării la Tășnad, județul Satu Mare, a unui centru de primire pentru refugiați, după ce s-au strâns semnături împotriva deciziei Guvernului și s-a constatat că 95% din locuitori se opun proiectului.

Pe aceeași temă

 

"Peste 1.000 de locuitori din Tăşnad şi împrejurimi s-au alăturat iniţiativei noastre şi au răspuns la chestionarul destinat consultării publice. Rezultatul acestora reflectă, în mod clar, că oamenii se opun înfiinţării centrului pentru refugiaţi la Tăşnad. Dorinţa locuitorilor a fost respectată în cele din urmă, cazul finalizându-se cu succes", a declarat Pataki Csaba, președintele organizației locale UDMR, citat într-un comunicat.

 

Primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, a anunţat joi că Ministerul de Interne a renunţat la ideea înfiinţării unui centru pentru refugiaţi în localitatea respectivă, după opoziţia puternică a localnicilor.

 

Mitraşca, citat de interregionews.eu, spune că a fost contactat telefonic de ministrul de Interne, Petre Tobă, care i-a promis că nu intenţionează să amenajeze un centru de refugiaţi în vecinătatea staţiunii balneare, dar mai aşteaptă confirmarea oficială.

 

95% dintre locuitori s-au opus proiectului, iar cei doi deputaţi care reprezintă regiunea în Parlamentul României, Octavian Petric şi Erdei D. Istvan, au depus interpelări în acest sens în Parlament.

 

Ca alternativă, autorităţile locale din Tăşnad şi cele judeţene din Satu Mare au făcut lobby în ultimele săptămâni pentru înfiinţarea unui centru de tratament balnear pentru cadrele militare din MAI, în parteneriat cu Spitalul Militar din Oradea, proiect pentru care se așteaptă aprobările de  la Bucureşti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22