Unifarm a reluat distribuirea kiturilor pentru arși. Trusele sunt acum personalizate

Iulian Popescu | 07.02.2016

Distribuirea kiturilor pentru răniții arși a fost reluată, de data aceasta cu truse personalizate, pentru nevoile fiecăruia, dar discuțiile dintre Crucea Roșie și Unifarm continuă și nu este exclusă o rezolvare în instanță a conflictului.

Pe aceeași temă

 

Unifarm, companie aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a distribuit inițial kituri cu conținut standard. Crucea Roșie, care a adunat banii pentru aceste kituri, a fost sesizată de beneficiari și a amenințat că nu va deconta trusele în cazul în care se dovedește că ele nu le sunt utile beneficiarilor.

 

Însă, situaţia arată altfel din perspectiva celor de la Unifarm, scrie Mediafax. Directorul companiei, Adrian Ionel, a explicat, pentru Mediafax, că în baza acordului semnat între Unifarm şi Crucea Roşie, urmează să le trimită o factură cu toate produsele achiziţionate la sfârşitul perioadei de distribuire.

 

După tragedia din Colectiv, în perioada post-externare a pacienţilor din spitale, Crucea Roşie a venit cu ideea să distribuie kit-uri, soluţia lor având costuri de cumpărare cu 30% - 40% mai mari decât cele obişnuite, a explicat Adrian Ionel.

 

"Dacă nu ne înţelegem, vom aplica toate metodele pe cale amiabilă. Le punem la dispoziţie ce doresc. Banii nu contează şi vă spun sincer, chiar dacă cei de la Crucea Roşie nu vor dori să plătească, nu îmi pun nicio problemă, ne asumăm noi", a spus directorul Unifarm Adrian Ionel

 

***

 

Ministerul Sănătăţii a suspendat la sfârșitul lunii ianuarie distribuirea kiturilor cu produse pentru pacienții arși, printre care se numără și cei de la Colectiv, până când acestea vor fi personalizate pentru fiecare rănit. Decizia a fost luată deoarece trusele nu conțin un unguent indispensabil, dar sunt dotate cu alte medicamente inutile în cazul unor pacienți.

 

Kiturile au fost comandate de Crucea Roșie pe banii din fondurile strânse în cadrul campaniei "Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţa!" 400 de kituri pentru tratamentul pacienților arși, după cele întâmplate la Club Colectiv.

 

Conținutul kitului medical a fost stabilit de doctori de specialitate și Ministerul Sănătății și conține săpun şi substanţă antibacteriană, pansamente impregnate cu substanţe special folosite în tratamentul arsurilor, creme şi geluri siliconice recomandate în tratarea şi vindecarea arsurilor şi cicatricilor.

 

Kiturile au fost cumpărate prin intermediul Companiei Naţională Unifarm S.A, la solicitarea Ministerului Sanatatii, pentru că asociația "nu are specialişti/medici/angajaţi care să poată verifica corectitudinea conţinutului şi necesitatea acestui kit, în forma în care a fost transmisă de Ministerul Sănătăţii.

Kit-urile medicale au fost achiziţionate de Compania Naţională Unifarm, companie acreditată de Ministerul Sănătăţii să facă achiziţie şi distribuţie de medicamente în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Crucea Roşie Română nu este autorizată să achiziţioneze medicamente şi nu dispune de logistică necesară privind depozitarea şi distribuirea de medicamente în conformitate cu normele sanitare în vigoare.

Crucea Roşie Română nu a fost implicată în procesul de achiziţie".

 

Crucea Roşie România menţiona atunci că nu a primit vreun document/factură în acest sens de la Compania Naţională Unifarm până în acest moment, deci nu a achitat încă kit-urile deja distribuite către pacienţi și nici nu le va achita până nu primește răspunsuri la acuzațiile făcute de unele dintre victimele care au beneficiat de acestea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22