Tăriceanu exclude o alianță cu Băsescu, nu și cu Oprea: Excesele și abuzurile Justiției curg

Vlad Toma | 08.02.2016

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat, într-o emisiune la Digi 24, că formațiunea pe care o conduce nu va face nicio înțelegere cu Mișcarea Populară, condusă de Traian Băsescu.

Pe aceeași temă

 

Tăriceanu nu a exclus însă posibile înțelegeri cu UNPR, precizând că prezumția de nevinovăție primează în cazul lui Gabriel Oprea.

 

Obiectivul ALDE este să mergem singuri la alegerile locale, pe liste proprii. Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil că acel lucru îl vom face, dar aceste înțelegeri locale nu vor face parte dintr-un document”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.

 

Întrebat dacă Gabriel Oprea i se pare un partener politic frecventabil, Tăriceanu a răspuns că „dl. Gabriel Oprea conduce un partid care se comportă după regulile democratice„Dacă discutăm despre frecventabilitate, sunt persoane în România cu care chiar nu doresc să am de-a face. Cum ar fi dl. Băsescu și partidul dânsului. În calitate de președinte a făcut extrem de mult rău. Chiar am discutat cu colegii mei dacă ne-am propus cu cineva să nu colaborăm, acesta este partidul domnului Băsescu”, a completat el.

 

Despre acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Gabriel Oprea, președintele Senatului a spus: „Cu prea multă ușurință noi preluăm acuzațiile făcute de procurori la adresa unor personalități politici sau oameni simpli și îndepărtăm din start prezumția de nevinovăție. Eu nu pot să apreciez și cred că este rolul instanței să aprecieze dacă dl. Oprea a folosit în mod abuziv sau nu coloana cu antemergător de poliție. Cred că dl. Oprea trebuie să se bucure ca orice alt cetățean de prezumția de nevinovăție.”

 

Întrebat dacă, ținând cont de gravitatea acuzațiilor, Gabriel Oprea ar mai trebui să candideze la următoarele alegeri, Tăriceanu a pus în discuție problema respectării drepturilor cetățenilor: „Fiecare consideră în momentul în care este într-o situație politică ce trebuie să facă, numai că în România, așa cum am văzut în ultima perioadă, excesele și abuzurile în Justiție curg. Arestările preventive, scurgerile de informații din dosare, înlăturarea prezumției de nevinovăție, lucrul acesta mă pune în situația să mă întreb dacă drepturile și libertățile cetățenilor sunt respectate, dacă aceste abuzuri nu au în spate și alte resorturi”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22