Netanyahu vrea înconjurarea Israelului cu garduri pentru protejarea de “bestii sălbatice”

Tudor Despina | 10.02.2016

Israelul va fi înconjurat de garduri pentru a proteja populația de “bestii”, a spus premierul Benjamin Netanyahu, cu referire la palestinieni.

Pe aceeași temă

 

 

Alături de palestinieni, afirmația vizează și cetățenii statelor arabe din jurul Israelului. Declarația a fost făcută de premierul israelian în timpul unui tur în sudul țării, de-a lungul graniței cu Iordanul. Potrivit The Guardian, proiectul va costa miliarde de șekeli și va urmări, de asemenea, blocarea tunelurilor prin care militanții Hamas intră din Gaza.

 

Netanyahu a numit proiectul încercuirii granițelor drept parte a unui “plan multi-anual pentru înconjurarea Israelului cu garduri de securitate pentru a ne proteja în Orientul Mijlociu”. Premierul israelian a spus că intenția e de a înconjura tot statul Israel cu un gard, o barieră.

 

Potrivit sursei citate, Netanyahu a mai spus că guvernul israelian examinează, de asemenea, modalități pentru acoperirea găurilor în actualul zid de separare, present în zone largi din West Bank.

 

 

מדינת ישראל תהיה מוקפת גדרות ביטחון, מפני שבסביבה בה אנו גרים יש להגן על עצמנו מחיות הטרף. בחנתי היום מקרוב את בניית הגדר בגבולנו המזרחי ואת התקדמות בניית שדה התעופה הבינלאומי שאנו מקימים בתמנע. צפו >>(צילום: רועי אברהם וניר שרף, לע"מ)

Posted by ‎Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו‎ on Tuesday, February 9, 2016

 

Zidul, construit cu costuri ridicate la ordinal fostului premier Ariel Sharon, a fost creditat inițial printr-o scădere a numărului atacurilor violente comise de palestinieni în Israel.

 

Propunerea lui Netanyahu a fost criticată chiar din interiorul cabinetului său. Recunoscut pentru o serie de dezacorduri cu premierul privind politica de securitate, ministrul Educației, Naftali Bennett, a reacționat la aflarea veștii. “Premierul a vorbit astăzi despre necesitatea unor garduri. Ne închide în spatele gardurilor. În Australia și New Jersey nu e nevoie de garduri”, a spus oficialul israelian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22