Premierul Cioloș a înlocuit conducerea DGIPI, serviciul secret din Ministerul de Interne

Iulian Popescu | 10.02.2016

Premierul Dacian Ciolos i-a eliberat din functie pe secretarul de stat de la Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne - Nicolae Gheorghe, si pe subsecretarul de stat Nelu Zarnica (adjunctul structurii), scrie Hotnews.

Pe aceeași temă

 

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, alaturi de numirile noilor sefi. La conducerea DGIPI a venit Rares Vaduva, care pana acum a fost si el subsecretar de stat in aceeasi structura, mai scrie Hotnews.

 

Seful DGIPI a fost eliberat din functie miercuri, in temeiul art.15 si al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, precum si in baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale.

 

Nicolae Gheorghe fusese numit la conducerea structurii cunoscute si sub denumirea de “Doi s'un sfert” în noiembrie 2014 la cererea vicepremierului de atunci, Gabriel Oprea.

 

“E ministru si nu pot sa-i subminez autoritatea. Restul lucrurilor tin de modul de organizare. Nu am acces la dosare, spre deosebire de Basescu, si nici nu imi doresc”, declara atunci Victor Ponta.

 

Nicolae a luat atunci locul lui Gelu Oltean, care a fost eliberat din funcție, tot la cererea lui Oprea, în iulie 2014.

 

Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Era cunoscut drept un apropiat al lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”, fost șef al celebrei UM 0215.

 

În 1997, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei, Gelu Oltean a devenit purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI, potrivit unei biografii realizate de Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22