Ponta va reveni în prima linie a PSD, anunță Dragnea: L-am invitat să stea lângă mine

Iulian Popescu | 10.02.2016

Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara că relaţia sa cu fostul premier Victor Ponta este "foarte bună" și că-l așteaptă pe acesta să revină în linia întâi a formațiunii, alături de el. Președintele PSD este convins că Ponta va reveni.

Pe aceeași temă

 

"Eu cred că Victor Ponta va reveni în prima linie, sper, a partidului, este o figură importantă în PSD, o figură publică importantă în România.

L-am şi invitat public pe Victor Ponta, ieri, să vină lângă mine, aşa cum eu am stat lângă el şase ani.

Din partea mea, nici în privat, nici în public, nu o să vedeţi vreodată ceva rău spus despre Victor Ponta, ba dimpotrivă. Şi o fac cu toată sinceritatea", a declarat Dragnea, la Romania TV.

 

Acesta a mai spus că este în legătură cu fostul prmeier, vorbește cu el zilnic:

 "Comunic cu Victor cred că de două-trei ori pe zi, şi dacă e în ţară, şi dacă e plecat, şi pe WhatsApp, şi pe sms-uri, şi direct, la telefon. Relaţia este foarte bună, totuşi sunt ani de zile în care am stat alături. Eu am fost lângă el în toţi aceşti ani în care a fost preşedintele partidului şi şeful guvernului", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

 

În opinia sa, Victor Ponta va reveni în prima linie a PSD.

 

Cei care se duc la fundația lui Ponta nu vor avea niciun reproș din partea partidului

 

Dragnea a explicat că fundația lui Ponta nu afectează în niciun fel partidul, ba, dimpotrivă, și de aceea niciunul dintre membri PSD care se înscrie în această organizație nu va avea probleme la partid.

Întrebat dacă această fundaţie îi încurcă planurile politice, Liviu Dragnea a răspuns:"Categoric, nu. Am spus-o şi lui în privat, am spus-o şi public, categoric, nu".

 

"Nu este un proiect politic al lui Victor Ponta, este o fundaţie, pentru care eu şi acum îl încurajez şi îi doresc succes în proiectele pe care vrea să le dezvolte cu acea fundaţie. Şi nici vreun membru PSD, care este în acea fundaţie, nu are nicio problemă în partid", a adăugat preşedintele PSD.

 

***

 

Judecătorii de la sectorul 5 au acceptat în ianuarie înregistrarea asociaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", a lui Victor Ponta.

 

Din conducerea fundaţiei vor face parte mai mulţi foşti miniştri din cabinetul Ponta, printre aceştia numărându-se Robert Cazanciuc, cel care a deţinut portofoliul justiţiei, Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, şi Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. Ultimul va face prima deplasare oficială în numele asociaţiei în China.

 

Conform informaţiilor aparute in presa, asociaţia înființată de Victor Ponta a produs ingrijorari in cadrul PSD, aparand semne de intrebare in privinta scopurilor pe care aceasta asociaţie le-ar putea avea si a posibilelor racolari de membri din sanul partidului. Victor Ponta a precizat însă că noul său proiect nu va avea un caracter politic.

 

Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, a spus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22