Germania, Turcia si Grecia cer NATO o misiune de supraveghere in Marea Egee

Vlad Toma | 11.02.2016

O sursa guvernamentala germana citata de AFP a declarant recent că Germania, Turcia si Grecia au cerut miercuri celorlalte tari NATO acord pentru o misiune de supraveghere in Marea Egee, pentru a scoate la lumina activitatea traficantilor de migranti.

Pe aceeași temă

 

"Germania, Grecia si Turcia au facut o cerere comuna pentru o misiune de supraveghere in Marea Egee", a declarat aceasta sursa la Bruxelles, conform Hotnews.
 

Scopul misiunii ar consta în monitorizarea situației de pe coasta Turciei, pentru a vedea exact care este amploarea fenomenului. 
 

Până acum, NATO a refuzat sa se implice direct in grava criza a migratiei din Europa.
 

Noua propunere a fost prezentata secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care ii va informa, joi, pe cei 28 de ministri ai apararii ai coalitiei militare conduse de SUA, reuniti la Bruxelles. 
 

Operatiunea trebuie apoi sa fie pusa pe picioare de autoritatile militare ale organizatiei, unde orice decizie necesita consens. Berlinul, Atena si Ankara spera ca 'va merge repede', potrivit sursei germane.
 

Germania conduce in prezent un grup de nave de razboi ale NATO in estul Mediteranei, care completeaza activitatea agentiei europene de supraveghere a frontierelor Uniunii Europene, Frontex. Daca va fi pusa pe picioare, viitoarea operatiune va fi sub comandament german, a mai spus sursa citata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22