Peste 20 de copii cu infecții internați în București, Pitești și Câmpulung. Dosar de ucidere

Vlad Toma | 11.02.2016

14 copii din județul Argeș au fost internați în spitalele din București, și alți 13 au fost spitalizați la Pitești și Câmpulung, din cauza unor infecții.

Pe aceeași temă

 

Autoritățile din Argeș au deschis un dosar de ucidere din culpa, un bebeluș care a decedat acum câteva zile urmând să fie deshumat, pentru ca anchetatorii să preleveze probe, anunță Digi 24.

 

 "Cel mai probabil, de vină pentru starea acestor sugari, cu vârste cuprinse între cinci luni și un an și jumătate, este o formă foarte virulentă a bacteriei E.coli. Toate semnele clinice pe care le-au avut cei 11 copii care sunt internați acum la Marie Curie indică o manifestare a acestei bacterii. Nu există însă rezultate certificate în laborator, pentru că la acest stadiu al bolii nu se mai pot face teste. Viața acestei bacterii e scurtă în organism, dar efectele sunt foarte virulente. Practic, e un tip de septicemie foarte grav, pentru că bacteria atacă peretele vascular al organelor importante", a spus Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției Nefrologie de la Spitalul Marie Curie, conform sursei citate. 

 

Autoritățile sanitare de la Pitești au luat probe din apa de la rețea, dar și din apa plată pe care majoritatea părinților acestor bebeluși spun că au folosit-o la prepararea hranei. Au fost prelevate probe și din laptele praf dat bebelușilor, deși este vorba de trei-patru tipuri de lapte praf. Deocamdată, investigațiile nu au relevat probleme. E posibil să nu fie nimeni vinovat, a declarat dr. Sorina Honţaru - directorul DSP Argeș.

 

14 copii din Argeş sunt internaţi în acest moment în spitalele din Bucureşti. 12 dintre ei suferă de o boală diareică acută şi doi dintre ei sunt infectaţi cu rotavirus, a transmis Prefectura Argeș în această dimineață. Astfel, la Spitalul Marie Curie (Budimex) sunt internate 10 cazuri (potrivit Prefecturii, 11 cazuri, potrivit medicilor de la acest spital), la Spitalul Matei Balș – 2 cazuri,  Spitalul Medlife – 1 caz și Spitalul Grigore Alexandrescu – 1 caz.

 

În cursul nopții, au fost preluate în urma apelului la 112 - 12 cazuri și o prezentare directă la spital; cele 13 cazuri sunt repartizate după cum urmează: Spitalul de Pediatrie Pitești – 5 cazuri ( în investigații), Spitalul Județean Argeș, Secția Contagioase – 4 cazuri (rotavirus), Spitalul Municipal Câmpulung – 4 cazuri (boală diareică acută).

 

„În perioada 10 februarie 2016, ora 18.00 – 11 februarie 2016, ora 08.00, nu au mai fost efectuate transferuri de pacienți-copii, în spitalele din Capitală; ultimul transfer efectuat: 10 februarie 2016, ora 17.45, la Spitalul Matei Balș ( rotavirus, solicitare transfer la cererea părintelui)”, precizează Prefectura.

 

Între timp, medicii de familie din Argeș au fost mobilizați pentru a-i vizita la domiciliu și pentru a-i consulta pe toți copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani. Ei vor încerca să afle ce au în comun copiii bolnavi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22