Cioloș: “Companiile de stat, în derivă. Privatizarea nu e întotdeauna o soluție”

Tudor Despina | 11.02.2016

Companiile de stat au fost lăsate în derivă, fără a fi valorificate corespunzător, a spus joi premierul Dacian Cioloș.

Pe aceeași temă

 

Șeful Executivului a abordat subiectul în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu vicepremierul Cristian Borc. Cei doi au efectuat o vizită de lucru la Ministerul Economiei.

 

România are nevoie de o viziune pentru dezvoltare economic sustenabilă. Premierul a reafirmat intenția Cabinetului său de a veni cu un plan în acest sens. “Nu-i spun strategie, pentru că din păcate termenul de strategie s-a cam demonetizat, noi avem aproape la fiecare doi ani câte o strategie”, a precizat Cioloș.

 

Sistemul economic are nevoie de o valorificare inteligentă și de durată a companiilor pe care statul încă le controlează.

 

Din păcate, multă vreme, aceste companii au fost lăsate puţin în derivă, fără o viziune bine definită asupra a ceea ce se poate pune în valoare din această resursă naţională. S-a început un proces de privatizare sau de deschidere a capitalului, unora din aceste companii către capitalul privat, dar partea de participaţiune a statului, care a rămas, a fost lăsată puţin în derivă fără să se definească nişte obiective clare, ce se vrea de la aceste companii şi cum le putem integra în dezvoltarea economică a României”, a continuat premierul.

 

În consecință, statul român nu trebuie neaparăat să apeleze la privatizare pentru eficientizare, acest lucru poate fi atins printr-un management cu adevărat serios. Însă Ministerul Economiei, a mai spus șeful Executivului, trebuie să știe ce să ceară de la acest management: “Nu-i suficient să recrutezi oameni competenţi, profesionişti, cu viziune, trebuie să le şi dai viziunea respectivă şi să le dai nişte obiective”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22