Percheziții DIICOT la Casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii

Iulian Popescu | 11.02.2016

Procurorii DIICOT au făcut percheziții, joi, la o casă de avocatură din Capitală, în legătură cu un dosar în care se fac investigații privind două firme din domeniul farmaceutic bănuite că ar fi provocat intenționat intrarea în insolvență pentru a scăpa de datorii.

Pe aceeași temă

 

DIICOT a transmis joi un comunicat privind percheziția, însă nu a dat niciun nume. Potrivit Mediafax, casa de avocatură este Țuca Zbârcea & Asociații.

 

Reprezentanți ai acesteia au declarat pentru Mediafax că nu a fost vorba despre percheziții: "Nu a fost vorba de o percheziţie, ci de o procedură legală de ridicare a unor documente referitoare la tranzacţiile unui client. Documentele au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare cu celeritate şi în conformitate cu dispoziţiile legale. Investigaţia nu vizează firma de avocatură şi nici pe avocaţii acesteia".

 

Procurorii DIICOT vizează în acest dosar “un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a  prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice,  prin crearea intenționată a stării de insolvență iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială  controlată de către aceleași persoane, prin intermediul unor societăți comerciale cu sediul în Olanda și Cipru”, potrivit comunicatului.

 

Percheziția de joi a fost efectuată “la sediul unei case de avocatură,  pentru ridicarea  de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale  au  efectuat în contul acesteia un număr de 17  transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi”, mai precizează comunicatul DIICOT.

 

Numele Casei de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii apare și într-un dosar DNA

 

Numele acestei case de avocatură mai apare într-un dosar, de data aceasta de la DNA, tot din cauza unui client – așa-numitul prinț Paul de România.

 

Radu Roșu, avocat la Casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, este unul dintre acuzații din dosarul retrocedării frauduloase a Fermei Regale Băneasa. El era avocatul lui Paul Lambrino, pe care l-a ajutat, împreună cu un întreg grup organizat infracțional, să primească de la statul român mai multe proprietăți ce ar fi aparținut pe vremuri familiei regale.

 

În decembrie, când avocatul Radu Roșu a fost reținut de DNA, reprezentanții casei de avocatură declarau pentru Hotnews: "Am aflat cu consternare de invinuirile aduse unuia dintre colegii nostri, Robert Rosu, invinuiri ce privesc exclusiv prestarea de servicii profesionale si care, potrivit legii, nu pot face obiectul raspunderii penale".

 

"Robert Rosu este un avocat remarcabil, cu o reputatie profesionala ireprosabila", completau cei de la Tuca Zbarcea & Asociatii.

 

DNA spune despre avocatul Roșu că acesta a avut un rol "esenţial în activitatea grupului şi atingerea scopului urmărit, folosindu-şi profesia şi imaginea rezultată din calitatea de partener la una din firmele cunoscute de avocatură din România, s-a ocupat de demersuri de notificare la diferite instituții publice, acestea fiind absolut necesare pentru a crea aparenţa de legalitate, a redactat contracte de vânzare-cumpărare pentru bunuri retrocedate cunoscând modul lor ilicit de dobândire".

 

În dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa mai sunt inculpați Remus Truică și Dan Andronic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22