Politia ridica acte de la spitalul "Marie Curie", in cazul copiilor infectati

Vlad Toma | 12.02.2016

Patru agenti ai IGPR au ridicat documentele medicale ale copiilor din judetul Arges internati la spitalul "Marie Curie" in urma infectarii cu o bacterie.

Pe aceeași temă

 

Digi 24 transmite ca e vorba de o ancheta a Politiei in cazul bebelusilor transferati zilele trecute din judetul Arges in Bucuresti, majoritatea acestora fiind in prezent sub dializa peritoneala din cauza unor grave afectiuni digestive.


Conducerea spitalului a informat ca politistii au cerut actele medicale ale bebelusilor si au urcat la etajul sase, la Sectia de Nefrologie-Dializa, unde sunt internati 11 copii, transmite ziare.com


Parintii au declarat ca politistii au mers joi si in localitatea Topoloveni, de unde era bebelusul care a murit la inceputul lunii februarie, dupa ce a fost infectat cu bacteria E.coli.

 

Este vorba de boala diareica acuta care apare la copii, etiologiile au fost diverse, ati vazut, infectie cu rotavirus, a fost un singur caz pana la urma de infectie cu E.coli si, in niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, imbolnavirea la acel copil - nu exista documentata niciun fel de sursa ca ar fi putut sa produca si alte imbolnaviri, in afara copilului afectat. Parerea mea este ca este doar o asociere nefericita pe cazul de boala diareica acuta si probabil ca trebuie mai multa atentie in momentul in care acesti copii sunt internati si tratati pentru ca e bine sa existe o separare a cazurilor cu infectie respiratorie si cu infectii digestive, pentru ca tratamentul si evolutia lor sa poata fi urmarite separat”, a declarat, joi seara, la Digi24, Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

 

***

 

27 de copii sunt internați momentan în spitale din București și din județul Arges. 14 copii din Arges sunt internati în Bucuresti, 12 dintre acestia suferind de o boală diareică acută şi doi fiind infectaţi cu rotavirus, a transmis Prefectura Arges.

 

La Spitalul Marie Curie sunt internate 10 cazuri, la Spitalul Matei Balș – 2 cazuri, Spitalul Medlife – 1 caz și Spitalul Grigore Alexandrescu – 1 caz.

 

În cursul nopții de ieri, au fost preluate în urma apelului la 112 - 12 cazuri și o prezentare directă la spital; cele 13 cazuri sunt repartizate după cum urmează: Spitalul de Pediatrie Pitești – 5 cazuri ( în investigații), Spitalul Județean Argeș, Secția Contagioase – 4 cazuri (rotavirus), Spitalul Municipal Câmpulung – 4 cazuri (boală diareică acută).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22