Fostul senator Cătălin Voicu vrea să iasă din închisoare: “Am muncit, am scris”

Tudor Despina | 12.02.2016

Cătălin Voicu încearcă din nou să obțină eliberarea condiționată. Pentru asta, spune fostul senator, a muncit și a scris cărți.

Pe aceeași temă

 

Șase cărți a scris Cătălin Voicu în trei ani de detenție. Condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, el a cerut judecătorilor să-i acorde eliberarea condiționată. Și a folosit mai multe argumente în acest sens.

 

Activitatea derulată în penitenciar îl îndreptățește pe fostul senator să ceară eliberarea condiționată. Cel puțin așa susține Cătălin Voicu, el spunând vineri în fața instanței că a muncit în spatele gratiilor, “chiar și munci considerate de unii înjositoare”, conform Agerpres.

 

La termenul anterior, el a încercat să-i convingă pe judecători că lucrările scrise în detenție au fost realizate sub coordonarea unui procuror general, iar pe baza acestora ar trebui eliberat cu șase luni mai devreme decât era prevăzut.

 

Despre cărțile scrise în închisoare, Voicu a spus că el e autorul și că au un caracter clar științific. În explicațiile date în fața judecătorilor, fostul senator a spus că, în opinia sa, odată cu conflictul ruso-turc, a început al Patrulea Război Mondial, în condițiile în care al Treilea a fost Războiul Rece.

 

El a invocat și o cauză familială, spunând că trăiește o dramă: “Tatăl meu a murit din cauza acestui proces, mama mea e bolnavă”, a argumentat fostul senator în fața instanței. Cărțile scrise în detenție s-ar putea să nu-i fie de mare folos lui Voicu, în condițiile în care Guvernul a publicat ordonanța care suspendă prevederea din lege prin care deținuții care scriu cărți pot beneficia de reduceri de pedeapsă.

 

Instanța a rămas în pronunțare. O decizie în aces sens urmează a fi anunțată de Tribunalul Dâmbovița în cursul zilei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22