George Clooney a deschis Festivalul Filmului de la Berlin cu cel mai nou film al său

Silvia Simion | 13.02.2016

2016-02-13

Pe aceeași temă

Festivalul de la Berlin a început cu proiecția celui mai recent film în care joacă George Clooney, "Ave, Cezar!" (Hail, Cesar).

 

George Clooney joacă alături de Channing Tatum, Josh Brolin şi Tilda Swinton în cel mai nou film al fraţilor Coen. Clooney joacă rolul unei vedete hollywoodiene din anii 50, care dispare în toiul filmărilor, iar pe urmele lui porneşte un detectiv angajat de producători să-l găsească. Filmul a fost prezentat însă în afara competiţiei.  La diferitele secţiuni ale festivalului, sunt înscrise peste 400 de pelicule.

 

 

 

18 filme concurează pentru Ursul de Aur, iar juriul care va desemna câştigătorul este condus de Meryl Streep. România este reprezentată de filmul "Ilegitim". Acesta spune povestea a doi fraţi - interpretaţi de Alina Grigore şi Robi Urs - şi iubirea lor ilegitimă, a unui tată medic (jucat de Adrian Titieni) şi a mai multor denunţuri. În această familie, limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Filmul este unul atipic, acesta fiind realizat mai degrabă din improvizația actorilor, pelicula neavând un scenariu.

 

Pe covorul roșu de la deschiderea Berlinalei, atracția serii a fost soția lui George Clooney, o avocată de origine libaneză, în vârstă de 38 de ani, care și-a eclipsat chiar și soțul, cândva cel mai râvnit dintre burlaci, relatează Daily Mail, preluat de ziare.com.

 

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, cunoscut și sub numele ”Berlinala”, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, care are loc anual în Germania, începând cu anul 1951. Cele mai importante premii acordate sunt Ursul de Aur și Ursul de Argint.

Cinematografia românească a înregistrat două succese notabile la acest festival, obținând, în 2013, premiul Ursul de aur pentru filmul ”Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, iar în 2015 Ursul de argint pentru cea mai bună regie cu lingmetrajul lui Radu Jude ”Aferim!”

 

Pentru prima oară după 20 de ani, Berlinala a ales un film în arabă: „Hedi”, o poveste de dragoste derulată pe fondul revoluţiei din 2011 din Tunisia. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22