Războiul lui Dragnea cu internauții. Moraru, IPP: I-a banat pe criticii săi de pe Facebook

Iulian Popescu | 13.02.2016

Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice, l-a acuzat sâmbătă pe președintele PSD, Liviu dragnea, că este chiar mai agresiv decât fostul premier Victor Ponta atunci când vine vorba despre comentariilor critice din online.

Pe aceeași temă

 

"Liviu Dragnea este mult mult mai agresiv în a combate orice părere contrara cu a lui chiar şi prin comparaţie cu Victor Ponta. Să mă explic: nu numai că a şters mii şi mii de comenturi la postarea despre legea aia aberantă, dar a dat ban tuturor celor care au îndrăznit să comenteze. După cum se poate vedea nu mai pot să postez pe pagina sa, nici să dau like la vreun comentariu. Asta nu s-a întâmplat cu Victor Ponta deşi comentariile de atunci erau mai incomode", a afirmat Moraru pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit directorului adjunct al IPP, comentariul pentru care a fost blocat pe pagina liderului PSD a fost: "E grea politica la Bucureşti. Nu se compară cu cea de la lixandria".

 

Pagina de Facebook a lui Dragnea a fost inundată săptămâna trecută de mii de comentarii critice, din cauza Legii defăimării, al cărei inițiator este liderul PSD. Mii de internauți i-au reproșat că încearcă să introducă cenzura prin această reglementare, iar unii dintre comentatori l-au înjurat, alții doar l-au ironizat.

 

Mesajele au dispărut însă, iar mai multe persoane au descoperit că au fost banate pe pagina lui dragnea,a dică nu mai pot posta niciun mesaj.

 

Dragnea răspunde: Mă încearcă o tristețe

 

Președintele PSD a avut și el o nouă postare pe Facebook:

"Legea privind susţinerea toleranţei a stârnit un val de injurii la adresa mea. Timp de câteva zile, vocea raţiunii s-a făcut auzită cu mare greutate. Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare şi cât reacţie sinceră. S-o facă alţii. Mă încearcă însă o tristeţe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii, şi aproape toţi cei care m-au insultat au facut-o preluând, ca un ecou, informaţii false cu privire la libertatea de exprimare", a scris liderul PSD pe Facebook.

 

"Le mulţumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada ca libertatatea şi demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea îşi măsoară, din când în când, limitele de expresie şi de toleranţă. Iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranţi", afirmă Liviu Dragnea.

 

Șeful PSD nu a scăpat de ironii după ce au fost șterse cele aproape 4.000 de comentarii de pe pagina sa. Doar că, acum, cei care l-au criticat și au încercat ulterior să mai comenteze pe pagina acestuia au constatat că au fost blocați, nu-i mai pot trimite nici o opinie, oricât de argumentată și decentă ar fi aceasta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22